ESET spúšťa stránku GoExplore.net

ESET spúšťa stránku GoExplore.net

Spoločnosť ESET, líder v proaktívnej ochrane pred internetovými hrozbami s rekordným počtom ocenení VB100, spúšťa stránku GoExplore.net. Ide o novú internetovú iniciatívu, ktorá podnieťuje objavovanie webu bezpečným spôsobom.


Spoločnosť ESET sa rozhodla GoExplore.net spustiť 25 rokov po tom, čo Tim Berners-Lee a Robert Cailliau navrhli projekt, z ktorého neskôr vznikol World Wide Web. Stránka je webovým portálom určeným pre kohokoľvek, kto chce objavovať online vesmír, uploadovať zaujímavý obsah a ukazovať tak bezpečnú a zaujímavú stránku internetu ďalším surferom.

GoExplore.net bude čitateľom ponúkať exkluzívne rozhovory s hrdinami internetu, návody, infografiky, videá a taktiež prieskumy.

"Naša nová stránka GoExplore.net oslavuje to najlepšie z webu a sme radi, že sa prostredníctvom nej budeme môcť spájať s ľuďmi, ktorí objavujú web aj za prvou stránkou výsledkov vyhľadávania v internetovom vyhľadávači a ktorí sa chcú so svojimi objavmi podeliť s čitateľmi GoExplore.net," hovorí Ignacio Sbampato, fanúšik GoExplore.net a zároveň obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti ESET. "Našou misiou v ESETe je pomáhať ľuďom užívať si bezpečnejšie technológie. Náš bezpečnostný softvér je preto vyvinutý tak, aby používateľov chránil v online prostredí a aby im v bezpečí umožnil objavovať internet. Ani my však nedokážeme ochrániť používateľov napríklad v prípadoch, keď používajú svoj smartfón počas šoférovania," dodáva Sbampato.

Nový prieskum GoExplore.net totiž odhalil niekoľko zaujímavých zistení o internetovom správaní používateľov. Prieskumu sa zúčastnilo dvetisíc obyvateľov Veľkej Británie a Spojených štátov amerických. Výsledky poukázali na riziká, ktorým sa ľudia pri surfovaní webu vystavujú a taktiež ukázali rozdiely v správaní žien a mužov.

Podľa prieskumu si takmer štvrtina amerických mužov vo veku od 25 do 34 rokov prezerá internet počas šoférovania. V Británii sa tejto činnosti venuje len sedem percent opýtaných mužov. Výskyt tejto činnosti u britských žien je však dvojnásobný.

Ďalšie zistenia prieskumu GoExplore.net:

• Pri Američanoch je v porovnaní s Britmi trojnásobne pravdepodobnejšie (2,8 percenta), že si budú internet prezerať počas pohrebu alebo omše. Americké ženy sú na tom v tejto štatistike horšie. To, že navštívia web počas takejto udalosti je u nich sedemnásobne pravdepodobnejšie, než pri britských ženách.
• Desať percent internetových používateľov tvrdí, že je pre nich ťažké nájsť na webe to, čo reálne hľadajú.
• 12,3 percenta amerických mužov vo veku od 25 do 34 rokov berie svoj mobil aj do vane alebo sprchy.
O spoločnosti ESET

Spoločnosť ESET je svetovým výrobcom bezpečnostného softvéru pre firemnú klientelu a domácnosti. Je lídrom na trhu proaktívnej detekcie počítačových hrozieb. Vďaka technológii Live Grid® využíva ESET dáta od dobrovoľných používateľov z celého sveta, a tak okamžite reaguje na nové hrozby. ESET drží vďaka zisku 80. ocenenia VB100 v júli 2013 rekord v počte týchto ocenení, ktoré udeľuje britský Virus Bulletin, vysoko-rešpektovaná nezávislá testovacia organizácia.