Ospravedlnenie vydavateľstva za článok o znásilnení na Topky.sk

Ospravedlnenie vydavateľstva za článok o znásilnení na Topky.sk

Zoznam.sk reagoval pre Omédiách.com na kritické reakcie voči článku Párik si to rozdával pred deťmi priamo na ulici: Perverzné divadlo ukončili až policajti!

 

 

 

Komentár o článku na topkách: V Topkách sa zbláznili: Zverejnili znásilnenie a označili ho za divadlo

Celá reakcia zoznam.sk:

Dovoľte nám reagovať na dnešný článok na Topky.sk, ktorý vyvolal množstvo reakcií tak u našich čitateľov ako aj u odbornej verejnosti a organizácií, ktoré sa venujú problematike ochrany ľudských práv, tretiemu sektoru a ochrany menšín na Slovensku.
Okamžite po rozpútaní diskusie sme článok stiahli z nášho portálu. Primárnym cieľom jeho publikovania bolo upozorniť na existenciu videa a jeho voľné šírenie na internete, ktoré vyvolalo záujem verejnosti.
Označenia ako „erotická šou" a pod. sme následne vyhodnotili ako nevhodnú formuláciu. Ak v niekom vyvolalo znenie článku dojem, že ide o rasisticky motivovaný obsah, nebolo to našim zámerom a za toto sa ospravedlňujeme. Z videozáznamu nie je zrejmé, či ide o násilný čin alebo nie, prípadom sa na mieste zaoberala polícia, ktorej prináleží riešenie podobných prípadov.

Portál Topky.sk je primárne profilovaný ako bulvárne médium, v plnom rozsahu si však uvedomujeme našu spoločenskú zodpovednosť voči verejnosti, ktorú kladieme vždy na prvé miesto. Vážime si našich čitateľov a tiež názor odbornej verejnosti. Na základe ich reakcií sme sa rozhodli článok ďalej nemedializovať. K výberu tém budeme pristupovať citlivejšie.

 

Daniela Grečnerová
PR & Marketing manager

Zoznam, s.r.o.