EUrópska Pohoda 2014

EUrópska Pohoda 2014 Ilustračné foto Rádio_FM

Od 10. do 12. júla 2014 sa opäť otvoria brány najväčšieho slovenského letného festivalu Pohoda a s ním aj náš EUrópa stage. 

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku je už po šiesty krát partnerom festivalu Bažant Pohoda. V našom stane – EUrópa stage – sa môžete tešiť na koncerty populárnych hudobných skupín, divadelné predstavenia a v neposlednom rade na zaujímavé debaty.

EUrópa sa otvára už vo štvrtok 10. júla, kde od 19.00 vystúpia tri skvelé speváčky Katarzia (SK), Lucy Rose (VB), a Juana Molina (AR).

Počas festivalu v EUrópe sa uskutočnia štyri podujatia pod hlavičkou Café Európa. V piatok aj v sobotu o 12:00 sa môžete tešiť na prednášky v TED štýle, ktoré sme pripravili v spolupráci s TEDxBratislava. Rovnako po oba tieto dni sa uskutočnia diskusie moderované Štefanom Hríbom. V piatok uvidíte špeciálne prekvapenie festivalu a v sobotu debatu o novembri ́89, na ktorej vystúpia Fedor Gál a Michal Kaščák. (viac detailov o v tabuľke nižšie).

EUrópa stage bude hostiť aj dve divadlá – Elledance v piatok a GUnaGU v sobotu doobeda.

Počas celého podujatia už tradične nebude chýbať ani Európske informačné centrum.

Návštevníci tu nájdu vedomostné a jazykové súťaže o super ceny, koleso šťastia, európske mega-puzzle, balónové bitky, interaktívnu plazmu a samozrejme množstvo informácií o EÚ.

Tento rok na Pohode znova nájdete aj stan európskej iniciatívy Mládež v pohybe. Mladí ľudia sa tu dozvedia o tom, ako využiť európske peniaze na štúdium, stáž alebo dobrovoľnícke aktivity v zahraničí. Budú tu tak isto vedomostné súťaže o super ceny, diskusie, prezentácie a výmeny názorov a mnoho iného.

"Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku organizuje počas roka desiatky podujatí. EUrópa stage na Pohode má medzi nimi naozaj špeciálne postavenie. Sme radi, že Európska komisia je už po šiesty krát partnerom tohto skvelého európskeho festivalu. Aj tento rok sme návštevníkom pripravili veľké množstvo rôznych akcií, či už v EUrópa stage, Európskom informačnom centre alebo v informačnom stane Mládeže v pohybe. Tešíme sa na Vás na trenčianskom letisku!", povedal Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.