PROGRAM Bažant Kinematograf na Magio pláži/Bratislava

27. – 31. júla 2014

nedeľa, 27. júla / hudobná nedeľa
Queen v Budapešti, r. János Zsombolyai, Maď./USA, 2012, 91 min.
Digitálne reštaurovaná verzia záznamu slávneho budapeštianskeho koncertu kapely Queen z roku 1986. Bol súčasťou Magic Tour, posledného turné kapely so spevákom Freddiem Mercurym. Na koncerte sa zišlo osemdesiattisíc nadšených fanúšikov, aby si vypočuli najslávnejšie hity nesmrteľnej legendy, medzi nimi Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want to Break Free či We Are the Champions. Príležitosť ako stvorená ocitnúť sa na koncerte s vynikajúcim obrazom a zvukom.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CnWgjtNWKXI

pondelok, 28. júla / Allenova novinka
Jasmínine slzy (orig. Blue Jasmine), r. Woody Allen, USA, 2013, 98 min.
Očarujúca Cate Blanchett v úlohe Jasmíny, manželky bohatého podnikateľa z New Yorku, ocenená Oscarom! Pohybuje sa v high society, prežíva život plný večierkov, je obdarovávaná drahými šperkmi. Žije svoj sen, až kým nepríde pád na dno a z manžela sa nevykľuje obyčajný podvodník. Jasmína prichádza o všetky vymoženosti a odchádza k sestre, ktorej životný štýl je k tomu jej v úplnom protiklade. Film, v ktorom si typický „allenovský" humorno-trpký pohľad na život užijete opäť na americkom kontinente.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cvWTkrCm9AQ
http://magicbox.sk/film/?id=129

utorok, 29. júla
Best of Fest Anča 2014 – najlepšie filmy z Medzinárodného festivalu animovaných filmov 2014, ktorý je povestný výnimočnou atmosférou a z roka na rok vďaka zvyšujúcej sa medzinárodnej kvalite ponúkaného programu naberá na vážnosti. Tento večer po prvýkrát prinesie výber najlepších filmov z tohtoročného ročníka Fest Anča, ktorý sa skončil 22. júna v Žiline.
http://www.festanca.sk/

streda, 30. júla / kultové stredy
Hoří má panenko, r. Miloš Forman, Československo/Tal., 1967, 69 min.
Trpká komédia, v ktorej sa tancuje, kradne a hasí. Odohráva sa na požiarnickom plese v podkrkonošskej obci a formou čierneho humoru odhaľuje negatívne stránky ľudskej povahy. Je obrazom malomeštiactva v jeho najvypuklejšej podobe. Prázdne hlavy, dlhé prsty a plytké svedomie. Svoj tretí celovečerný film s nehercami nakrútil dnes už svetový režisér Miloš Forman ešte pred odchodom do Ameriky a jeho karikatúra českej národnej povahy sa v ňom mení v tragickú frašku.
http://www.asfk.sk/film/hori-ma-panenko

štvrtok, 31. júla / slávnostná premiéra
Hany, r. Michal Samir, ČR, 2014, 90 min.
Generačný film zo súčasnosti nakrútený v jednom zábere. S nadhľadom a cynickým humorom zobrazuje spoločnosť, v ktorej čas preteká medzi prstami. Drogový díler, zaľúbená slečna, romantický básnik, starostlivé matky a snaživí otcovia. Ich osudy sa nenápadne prepletajú, kým ich nenaruší násilná pouličná vzbura. Film s výraznou vizuálnou stránkou zachytáva atmosféru nočného mesta a prináša tragikomický pohľad na medziľudské vzťahy a spoločenské konvencie.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7K4HQLVk9JI
http://www.barracudamovie.sk/film/hany