Bažant Kinematograf v polovici svojej sezóny

Letný filmový festival Bažant Kinematograf má za sebou polovicu svojej cesty! Od 28. júna už filmové autobusy navštívili 17 miest vrátane festivalov Bažant Pohoda a Vrbovské vetry, a úspešne sa rozbehla aj stála scéna Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave. Filmy v programe troch letných kinematografov videlo doteraz takmer 24 000 divákov.

Letné kino na Magio pláži premieta do 21. augusta, autobusy Bažant Kinematograf cestujú po Vďaka výnimočnému letnému počasiu hlavne začiatkom sezóny sa večerné filmové predstavenia Bažant Kinematograf tešia veľkému záujmu divákov. Projekcie v slovenských mestách doteraz videlo takmer 20 000 divákov, medzi najnavštevovanejšie filmy patria Kandidát, Fair Play a eŠteBák. Tradičné retro-autobusy od začiatku sezóny navštívili už 17 miest a v týchto dňoch premietajú v Martine (30.7. – 2.8.) a Spišskej Novej Vsi (1. – 5.8.). V najbližších dňoch zavítajú do Prievidze (3.8. – 6.8.) a Popradu (4.8. – 10.8.). Do konca sezóny majú pred sebou ešte 17 zastávok.

Mimoriadnej obľube sa teší aj letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži. Doteraz uvádzané filmy videlo v priemere okolo 400 divákov na jedno predstavenie. Dve projekcie, zrušené pre dážď a silný vietor budú uvedené v náhradných termínoch. S diváckym úspechom sa stretávajú už etablované programové cykly „Hudobná nedeľa" a „Kultovová streda", ale aj špeciálne projekcie s filmovými hosťami. Všetky filmy, každý po svojom, veľmi vhodne zapadli do atmosféry kina pod hviezdami, o čom svedčia aj pozitívne reakcie divákov priamo na Magio pláži, či reakcie cez webstráku a sociálne siete.

Projekcie v letných kinách Bažant Kinematograf na Magio pláži doteraz videlo viac ako 4 000 Projekcie Letného kina na Magio pláži sa konajú od nedele do stredy, výnimočné náhradné projekcie filmov sa budú konať v piatok 1.8. (film Hasta la vista) a v sobotu 2.8. (film Hoří, má panenko).

Riadny premietací týždeň na Magiopláži v Bratislave otvorí hudobný večer s kapelou Led Zeppelin a záznam legendárneho koncertu Celebration Day z roku 2007.

Pondelkový večer sa predstaví netradičná komédia Jasona Reitmana Ďakujeme, že fajčíte, a v utorok večer sa na filmovom plátne stretnú Rivali – Niki Lauda a James Hunt. Kultová streda 6. 8. bude patriť výnimočnému slovenskému filmu Slnko v sieti, prelomovému dielu režiséra Štefana Uhera z roku 1962. Vo štvrtok 7. 8. je v programe Letného kina zaujímavý indický dvojprogram: krátky film slovenského režiséra Martina Repku Tanec tigra a celovečerný indický divácky hit Cudzí Všetky projekcie Bažant Kinematografu sú bez vyberania vstupného, začínajú krátko po zotmení, okolo 21:00, nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra.