Pozrite si podrobný program festivalu Rozbaľ to, Bratislava!

V dňoch 1. - 2. septembra je v Starej tržnici multižánrový festival Rozbaľ to, Bratislava! 2014.

Rozbaľ to, Bratislava! je multižánrový festival pre mladých, ktorý dáva príležitosť prezentovať sa mladým umelcom, ako aj ďalším kvalitným slovenským projektom. Už tretí rok prináša hudobné objavy a kultúru do centra mesta.

Podrobný program:

1. SEPTEMBER

14:00 - 15:00
Joga so Zuzkou & Lele

Cvičenie jogy pod vedením skúsených inštruktoriek pre každého.

Hydropónia
Predstav si, že pre pestovanie doma nepotrebuješ ani hlinu, ani denne polievať, ale môžeš mať vertikálne hydroponické záhrady. Čo to je? Príd v pondelok o 14:00 a kamaráti z NA STRECHE všetko povysvetľujú. Začnína sa workshopom stavby takejto záhrady priamo v tržnici. (Nakoniec nebudeme vytvárať miestnosť, iba stenu)

14:30 – 16:00
Premietanie filmu Banícky chlebíček (Na poschodí)

Vďaka Filmtopia si môžete prísť vychutnať slovenský dokumentárny film:
V roku 1909 bol v banskej oblasti Horného Gemera v okolí Rožňavy vybudovaný jeden z najmodernejších banských závodov v Európe. Po páde komunizmu bola ťažba železnej rudy z ekonomických dôvodov ukončená, v prevádzke zostal len jeden banský komplex. Film Banícky chlebíček sa sústreďuje na obyvateľov gemerskej dediny Rakovnica a cez sériu portrétov jej obyvateľov podáva obraz myslenia celého kraja. Ten sa spája v názore, že počas komunizmu boli šťastnejší a ich život bol kvalitnejší.

15:00
Gauč
(V priestore TUTO )
Diskusia s odborníkmi z oblasti psychológie na tabuizované témy duševného zdravia a pomoci ľuďom s psychickými ťažkosťami. Diskutuje Marek Madro, zakladateľ internetovej poradne ipcko.sk (MOST najlepší projekt 2012) a moderuje Jakub Ptačin
FB event: https://www.facebook.com/events/334635573359867/?fref=ts
V spolupráci s internetovou poradňou www.ipcko.sk

15:30
Live performance: ŠtukART
Mladý umelec ŠťukART tvorí interaktívne dielo pred očami publika. Na plátno namaľuje očný klam kedy sa budete pýtať: "Čo je ozajstný odraz reality" ?

16:00 - 18:00
Výroba odznakov
Navrhni a vytlač si svoj vlastný odznak s ArtAttack Shop

16:30
M_P_ BA - Ako vyzerá strecha a suterén Starej tržnice?
(V priestore TUTO)
Prezentácia zaujímavých miest v Bratislave spojená s prechádzkou na strechu a do suterénu Starej tržnice.
V spolupráci s www.mpba.sk

16:30
Nakladačka (Na poschodí)
Poraz svojho súpera v hre Mortal Kombat!
-Vecné, či chutné ceny pre víťazov samozrejme nebudú chýbať
V spolupráci s Mlady pes

16:30
Šimon Ondruš: Slovník cudzích snov
Nechaj si vytvoriť báseň na mieru od mladého básnika tvoriacom na písacom stroji.

17:00
Live performance mladých bubeníkov (Pred tržnicou)
Ako sa dajú uplatniť bicie v hudbe ukážu hudobníci z Drummers' City.

KONCERTY

18:00
Lille - band

Duo Tamka Pribišová, Róbert Fapšo svoju tvorbu charakterizujú ako slovak dream folk band. Zvuk akustických gitár doprevádza spev v anglickom jazyku, ale i v rodnej slovenčine. Z troch najobľúbenejších skladieb vytvorili Lille Zimný minialbum so skladbami Days without sun, I am a tree a Winter.

19:00
No Brake

Kapela je ovplyvnená štýlmi ako indie, alternative-rock a punk-rock. Táto „žánrová nezaraditeľnosť" vyplýva aj z toho, že jednotliví členovia majú široký poslucháčsky záber a výsledkom je pomerne zaujímavá produkcia, ktorá sa neustále posúva kamsi inam. Textovo sa kapela venuje najmä otázkam každodenného života, vzťahov a zábavných situácii.

20:00
Fresh Out Of The Bus

Nitrianske trio Tom, Mišo a Zajo mieša všetko so všetkým v oblasti nielen hudobnej. Nezaraditeľnosť do špecifického hudobného žánru im ponúka experimentátorskú slobodu, v ktorej počuť inšpirácie od súčasnej britskej gitarovej alternatívy, cez funk až po elektroniku. Tesné bíty, discom pretkaná basa, zasnívané gitarové špidliki a obrovský spevákov rozsah, to je Fresh Out Of The Bus. V marci 2012 vydali svoje prvé demo CD, kde sa odprezentovali svojimi desiatimi skladbami.

21:00
nvmeri

Bývalí The Uniques, fascinovaní číslami a antikou sa skladajú z troch členov - Pišta Kráľovič, Palo Javorník a Miro Tuchyňa. Prvé LP Uniques, From the Dust získalo cenu za najlepší alternatívny album 2010 a odštartovalo tak ich úspešnú hudobnú kariéru. Sú inšpirovaný škandinávskym Brooklyn Indie popom, dotvoreným silnými klávesami.

22:30
Premietanie – best of Fest Anca 2014
Pohodové pozeranie krátkych filmov, ktoré boli predstavené na festivale Fest Anča, v nočnej tržnici.
Víťazný výber siedmeho ročníka medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča. Porota zložená z medzinárodných hostí udelila tento rok ocenenia v štyroch kategóriách. Uvidíte teda to najlepšie z krátkej animácie, študentských filmov, videoklipov a filmov pre deti. Vo výbere sa nachádzajú aj snímky ocenené špeciálnym uznaním, teda tie, ktoré iba o vlas unikli cenám vo svojich kategóriách. Nasledujúcich trinásť filmov zastupuje ďalšie desiatky porovnateľne kvalitných diel a selekcia prešla výberom z vyše 1076 prihlásených filmov zo 70 krajín sveta. Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča sa odohráva každé leto v Žiline, vo výnimočnom kultúrnom priestore Stanica Žilina-Záriečie a jej okolí. Ponúka päť dní nabitého programu – projekcií, workshopov, prednášok, výstav, koncertov a iných sprievodných podujatí. Prajeme vám príjemný umelecký zážitok, zábavu a tešíme sa na vašu návštevu ďalšieho ročníka jediného festivalu svojho druhu na Slovensku, 24. – 28. 6. 2015.
__________________________________________________________

2.SEPTEMBER

14:00 - celý deň
Hydroponická záhrada
Závesná záhrada, s jedinečným zvukom zurčania potoka. (Výroba záhrady v pondelok od 14:00)

14:30 - 16:00
Premietanie študentských filmov z Festival Áčko (Na poschodí)
-Sadnúť si do Tuli vakov, dať si pukance a pozrieť dobré študentské filmy v príjemnej atmosfére.

15:00
Krakatoa talk club (V priestore TUTO)
Neformálny ne-formát, kde pozvaný hosť, ktorý vidí ďalej ako za svoj nos, rozpráva o tom, prečo, ako a čo robí.
Hosťom bude Igor Rjabinin, ktorý pre bratislavskú novomediálnu scénu nie je neznámy. Je žijúci dôkaz elegantného spojenia vedy, umenia a technológií. Jeho práca pohladí dušu i oči. Venuje sa kreatívnemu programovaniu a vývoju webových stránok. Príďte si vypočuť o práci tohto novodobého mága, ktorý vás dozaista inšpiruje.
FB event: https://www.facebook.com/events/652904431465353/?fref=ts
www.igo.sk
V spolupráci s www.mladypes.sk

15:00 - 16:00
Bubnovačka s Etnobubnová škola Rytmika
Zabubnuj si spolu s ďaľšími ľuďmi a staň sa súčasťou rytmického orchestra pod vedením skúseného lektora.
www.rytmika.sk

15:30
Live performance: Slavomír Jakab
Druhý deň sa Live performance chopí výtvarník Slavomír Jakab, ktorý vezme do ruky ceruzku, štetec a bude tvoriť obraz naživo pred návštevníkmi festivalu.

16:00 - 18:00
Jemine - Škola varenia: Ako sa robí omeleta bez vajec?
Alternatívna kuchyňa v praxi - viac kuchýň, viac životných štýlov. Príď, vypočuj si, ochutnaj!

16:00 - 18:00
Výroba odznakov
Navrhni a vytlač si svoj vlastný odznak s ArtAttack Shop

16:30
Autori na pranieri (V priestore TUTO)
Lucia Lackovičová a Marek Kolcun rozoberú poviedky prihlásené do 12. ročníka Martinus Cena Fantázie 2014 a dajú rady začínajúcim autorom. Možnosť poslať vlastnú poviedku na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. do 31.8., v tom prípade bude rozobratá a hodnotená na workshope.
www.cena.fantazia.sk

16:30
Zahraj si na bicie (Pred tržnicou)
Workshop hrania na bicích pod vedením lektora z Hudobnej školy a frontmana kapely Hello Brian Igora Fecha.
Hudobná škola - Igora Fecha

16:30
Nakladačka
Poraz svojho súpera v hre Mortal Kombat!
-Vecné, či chutné ceny pre víťazov samozrejme nebudú chýbať
V spolupráci s www.mladypes.sk

16:30
Šimon Ondruš: Slovník cudzích snov
Nechaj si vytvoriť báseň na mieru od mladého básnika tvoriacom na písacom stroji.

KONCERTY

18:00
GENIUS LOCCI

Hudobný projekt dvoch sestier Ely a Kery nesúci sa v žánroch indie folk / dream pop s autorskou tvorbou, spievanou v angličtine. Ich harmonické vokály dopĺňajú gitary, ukulele, basa, husle, bicie a sample.

19:00
Scott & Zelda

"60. roky sú super, ale je s nimi jeden problém... ...že už boli," povedal raz Tommy Džuradžovi a založili s Danielom a Dávidom kapelu Scott & Zelda.

20:00
Trolejboys

"Sme mladá, síce nie príliš hudobne talentovaná kapela, ale zato s názorom. V duchu hesla "lepšie dvakrát vidieť, ako raz počuť", neustále udivujeme svojich fanúšikov na celom svete. Tak preto: AK STOJÍTE, DRŽTE SA... RYTMU!"

21:00
Modré Hory

Bene a Lyrik – dve rozdielne osobnosti, dva rôzne hlasy aj prejavy a pritom kompaktné skladby s parádnymi textami. Booklety ich cédečiek by vo fajnových kníhkupectvách mohli pokojne zaradiť do regálov s poéziou. K tomu výborné bíty a chytľavé refrény.

22:00
Ankramu + Skupina Fandango: UV show

Kapelu Ankramu tvoria Michal Kramár (spev), Michal Matejka (gitara), Lukáš Mutňanský (basová gitara) a Michaela Antalová (bicie). Hrajú súčasnú slovenskú hudbu - vlastné piesne s textami a voľné improvizácie. Ich hudba je inšpirovaná voľnými rytmami, zvukmi, ľudovými nápevmi, spontánnosťou... Piesne, ktoré hrajú, poskytujú veľa priestoru pre tvorivosť jednotlivých členov a tak je každý koncert vždy trochu iný.
Zároveň sa skupina Fandango postará o vizuálne umenie v podobe UV show a tanca.

__________________________________________________________

CELODENNÝ PROGRAM POČAS OBOCH DNÍ:
od 14:00 (celý deň)
__________________________________________________________

Workshopy:

Vyrob si robota
Vyrob si vlastného robota pod vedením top slovenských študentov vied.

Prečo vedci nakupujú v drogérii?
Zaujímavé vedecké pokusy s použitím kuchynských surovín.

Linoryt
Vyry si svoj obrázok do linorytu s Kokosovým sesterstvom.

Pristrihni si s Kinečkom!
(workshop experimentálneho filmu pre začiatočníkov)
Filmový pás bude čoskoro definitívne vytlačený z povrchu tejto planéty rýchlejším a pohodlnejším digitálom. Vidieť filmový pás v plnej kráse a „naživo" je dnes už raritou. Kinečko workshop preto ponúka jednu z posledných šancí na fyzický kontakt s filmovou surovinou. Účastníkom bude k dispozícii okrem 16mm filmového pásu aj lektorka s množstvom praktickej výbavy experimentálneho filmára. Počas workshopu bude možné kreslením, vyrývaním a iným experimentovaním so surovinou premeniť zdanlivo zabudnutý filmový pás na nové umelecké dielo. Každý kto sa pristaví, má možnosť vytvoriť svoj kúsok spoločného experimentálneho filmu, ktorý bude neskôr zdigitalizovaný a zverejnený na internete.

__________________________________________________________

Slowatch-i-stan
Pozerať sa je nuda, zahraj si s kamarátmi stolný tenis.
V spolupráci so Slowatch

Výstava fotografií a umeleckých diel
Výstava mladých umelcov – výtvarníkov a fotografov na tému (DEZ)ilúzie

Ručne vyrábané gitary DevilBox
Ako sa vyrábajú 100% handmade gitary z recyklovaných materiálov?

Tandemový bicykel
Najlepšie to šľape vo dvojici – povoz sa na tandemovom bicykli The Bike

Avra kehdabra - literárna čajovňa a kaviareň
Známa bratislavská čajovňa sa počas podujatia presťahuje do Starej tržnice. Kvalitný čaj, príjemné posedenie, čitáreň a spoločenské hry s iHRYskom.

Ba čo viac, môžeš priniesť knihu vlastnú a vymeniť ju za inú v knižnej búdke od Ďakujem, sused, či venovať do projektu Knihobežník a dopriať jej tak dobrodružstvo v podobe cestovania po celom svete!

Hladné krky zasýti Regal Burger a v pondelok príde so svojou ponukou aj VEGGIE HEALTHY FOOD! Niečo menšie pod zub zabezpečí ŠugrŠery.
O ďalšie osvieženie sa postarajú chalani s domácimi Herbert Sirupy. 0,5 limonády za letnú cenu 1,5€. Treba ochutnať :) Kto rád jabĺčkové, pre toho bude aj Jablčnô. Na mieste bude aj Pán Králiček.

__________________________________________________________

Na podujatí ďalej nájdeš:

Kokosové Sesterstvo

Bratiska

Slowatch

Foajé

Ecoheart

BeWooden

Marrci

Zzuzzi Handmade

Čokolády/Chocolates

Hogo Fogo

slávica

HUCIdesign

Wafličky

Farebné vinárstvo

Gibbon

šVecičky

ArtAttack shop

Máme radi spoločenské hry | iHRYsko.sk

Všetko dobré sa spojilo a 1. - 2. septembra bude v Starej tržnici multižánrový festival Rozbaľ to, Bratislava! 2014.
Príď zažiť Modré hory, NVMERI, Jem iné, Fest Anča, M_P_BA, Mladý pes, či výstavy, diskusie, premietania, UV show skupiny Fandango, workshopy od výroby robota až po cvičenie jógy a mnoho ďalšieho.

Rozbaľ to, Bratislava! je multižánrový festival pre mladých, ktorý dáva príležitosť prezentovať sa mladým umelcom, ako aj ďalším kvalitným slovenským projektom. Už tretí rok prináša hudobné objavy a kultúru do centra mesta.