Kto nakupuje na Alibaba.com?

Alibaba Group vstúpil na burzu na Wall Street v polovici septembra 2014 a zaznamenal veľkolepý debut v histórii New York Stock Exchange.

 

 

Je táto čínska platforma naozaj taká populárna medzi užívateľmi internetu? Najnovšia analýza od spoločnosti Gemius, berúc do úvahy faktory ako je počet užívateľov navštevujúcich webové stránky a ich socio- demografický profil, dáva na túto otázku odpoveď.

Alibaba Group je platená e-trade platforma, ktorá zahŕňa niekoľko webových stránok. Podľa Forbes má dnes Alibaba niekoľko miliónov zákazníkov v 240 krajinách. Štúdia od spoločnosti Gemius analyzuje návštevnosť stránky Alibaba.com a zahŕňa 9 európskych krajín: Bielorusko, Českú republiku, Dánsko, Poľsko, Rusko, Rumunsko, Turecko, Ukrajinu a Maďarsko. Dáta sú z prvej polovice roka 2014 a zahŕňajú užívateľov internetu vo veku 15+.

Analýza ukazuje, že Turecko je jednou z krajín, kde sa Alibaba.com teší najväčšiemu počtu návštevníkov.

V priemere, túto webovú stránku vyhľadávajú 4 percentá internetových tureckých užívateľov. Na druhej strane, najmenej populárna je v Poľsku, kde je to priemerne 1 percento užívateľov za mesiac. Stránku Alibaba.com viac navštevujú muži ako ženy. Iba v Ukrajine je návštevnosť oboch pohlaví rovnaká. E-
commerce platforma od Jacka Ma je populárna medzi osobami s vyšším vzdelaním a medzi užívateľmi vo veku 25 až 44 rokov.