Ako si vybaviť preukaz na bezplatnú prepravu vlakom

Ako si vybaviť preukaz na bezplatnú prepravu vlakom Foto: ZSSK

Od pondelka 27. októbra  je k dispozícii registrácia na počkanie v 85tich železničných staniciach v osobných pokladniciach.

 

 

Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK) upozorňuje, že každý cestujúci s nárokom na bezplatnú prepravu musí podstúpiť registráciu ak chce takúto prepravu využiť, Inak môže využiť svoju doterajšiu zľavu. Prekaz bude platiť až od 17.11. ale registrácia je možná už teraz.

Cestujúci si registráciu a preukaz vybaví na počkanie v pokladniciach ŽSSK označených logom KVC (Komplexné vybavenie cestujúcich), ktoré sú k dispozícii v 85 železničných staniciach.

Zaregistrovať sa musí každý, kto chce využívať bezplatnú prepravu. Potrebné je k tomu: Preukaz totožnosti, fotografia, školou potvrdená žiadanka. Ak žiak/študent má na aktuálny rok vydaný preukaz ZSSK v papierovej podobe, (postačuje jeho odovzdanie).

Cestovné lístky na bezplatnú prepravu sa budú dať zakúpiť len do/od posledného tarifného bodu (stanice) na území SR a nie od štátnej hranice. Tieto cestovné lístky budú dostupné aj cez internet.

 

Zoznam pokladníc ZSSK s elektronickým zariadením KVC - bezhotovostný platobný styk

V 65-tich menších železničných staniciach, kde nie je k dispozícii systém KVC, cestujúci môže požiadať o vyhotovenie preukazu. Predloží potrebné doklady a vyplní žiadanku o vydanie preukazu. Maximálne do troch pracovných dní bude mať preukaz k dispozícii na tej stanici, kde o vydanie preukazu požiadal.

Pozrite si aj zoznam ostatných registračných miest (s elektronickým zariadením iPOPKVC TaBo)
Výdaj preukazu trvá do troch pracovných dní od podania žiadanky