Aplikácia Zelená vlna bude pomáhať aj počas dušičiek

Zelená vlna počas nadchádzajúceho sviatočného víkendu posilní svoje aktivity, k bezpečnosti na cestách prispeje aj mobilná aplikácia Zelená vlna, ktorú si k dnešnému dňu stiahlo až 23-tisíc užívateľov.

 

 

Podľa aktuálnych dát si mobilnú aplikáciu Zelená vlna v období od 17. októbra do 30. októbra stiahlo takmer 23-tisíc užívateľov (Android 14 533, iOS 8210), za rovnaké obdobie 950 prispievateľov prostredníctvom aplikácie nahlásilo 1 300 udalostí. Súčasťou aplikácie je aktualizovaný zvukový súbor s rozhlasovým dopravným spravodajstvom, v prostredí aplikácie si ho užívatelia denne prehrajú až 5- tisíckrát.

„Veľmi nás teší, že sa nám aj prostredníctvom aplikácie Zelená vlna darí pokračovať v nastúpenom trende posilňovania prítomnosti RTVS v digitálnom priestore. Vďaka aplikácii majú poslucháči a motoristi možnosť pomáhať pri tvorbe kvalitnejšieho a dostupnejšieho dopravného spravodajstva a 23-tisíc stiahnutí počas necelých dvoch týždňov svedčí o tom, že aplikácia Zelená vlna bola správnou voľbou," uviedla riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daša Matušíková.

Pred Sviatkom všetkých svätých, ktorý je jednou z najsilnejších dopravných špičiek smerom zo západného Slovenska na stred a východ krajiny, bude dopravné spravodajstvo Zelená vlna RTVS v Rádiu Slovensko posilnené v piatok a v nedeľu popoludní a každú hodinu sa odvysiela až trikrát.

„V prípade mimoriadnej dopravnej situácie sme schopní zaradiť dopravnú informáciu do prúdového vysielania v priebehu štyroch minút. Ak však poslucháči dopravnú informáciu v rozhlasovom vysielaní nezachytia, určite ju nájdu v mobilnej aplikácii," povedal manažér Zelenej vlny RTVS Ľuboš Kasala.

„Veľkou devízou dopravného spravodajstva Zelená vlna RTVS je úzka spolupráca s Národnou diaľničnou spoločnosťou a tiež s operačnými strediskami dopravnej polície, spolu s nimi budeme počas Dušičiek situáciu dôkladne monitorovať," dodal Ľ. Kasala.

Aplikáciu Zelená vlna si môžete zdarma stiahnuť pre smartfóny s operačným systémom Android alebo iOS.