Noc divadiel v SND s tancom, diskusiami a prekvapeniami

Noc divadiel v SND s tancom, diskusiami a prekvapeniami

Už tradične si v Slovenskom národnom divadle môžu fanúšikovia našej prvej scény užiť Noc divadiel, ktorá odštartuje v sobotu 15. novembra 2014 o 19.00 h.

Do piateho ročníka európskeho podujatia pod patronátom Divadelného ústavu v Bratislave sa aktívne zapoja všetky tri umelecké súbory Slovenského národného divadla.

Činohra SND pripravila pre divákov diskusie s tvorcami nových inscenácií aktuálnej slovenskej sezóny – Polnočná omša a Bál, ktoré sa začnú krátko po večerných predstaveniach. Diskusie budú do naplnenia kapacitných možností Sály činohry a Štúdia prístupné aj pre divákov, ktorí nemajú zakúpené vstupenky na spomínané predstavenia.

Opera SND chystá pre návštevníkov Noci divadiel na javisku Sály opery a baletu besedu, ktorej leitmotívom je nastolenie provokatívnej otázky: Na čo je nám dnes Národné divadlo? Na diskusii sa pod vedením operného dramaturga Martina Bendika zúčastnia aj jeho kolegovia z umeleckých súborov. Naša prvá operná scéna zároveň pripravuje viacero originálnych prekvapení.

Umelecký bonbónik ponúkne Balet SND v podobe netradičného spojenia vizuálneho umenia a tanca v programe Stopy baletu na skúšobnom javisku. Peruánsky umelec Luis Casanova Sorolla a sólisti našej prvej baletnej scény predvedú jedinečnú maľbu tancom baletu Luskáčik.

Návštevníci Noci divadiel v SND majú bezplatný vstup podmienený registráciou, a to najneskôr v stredu 12. novembra 2014 o 12.00 h e-mailom na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. V e-maile je potrebné uviesť meno, kontaktné údaje a udalosť, ktorú majú záujem navštíviť. Prípadné otázky môžu diváci smerovať na infolinku +421 2 204 72 297.