Markíza podpísala dohodu o partnerstve v oblasti HD vysielania

Skupina Markíza a Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie (SAKT) podpísali rámcovú zmluvu o podmienkach šírenia všetkých staníc skupiny Markíza aj v HD verzii a o možnosti ďalších digitálnych služieb pre zákazníkov, ako archív a OTT streaming.

Rámcová zmluva platí pre obdobie rokov 2015 – 2017 a oprávňuje všetkých operátorov, ktorí sú členmi SAKT, vysielať HD verzie staníc Markíza, Doma a Dajto a ponúkať svojim zákazníkom nelineárne služby ako archív vlastnej tvorby skupiny Markíza a možnosť online a mobilného šírenia vysielania.

„Naša dohoda dáva operátorom možnosť priniesť divákom vysielanie vo vysokom rozlíšení a navyše poskytnúť zákazníkom atraktívne doplnkové služby. Všetci členovia SAKT môžu do konca januára 2015 podpísať zmluvy potrebné na šírenie HD staníc a možné skvalitnenie ich online, mobilnej ponuky a archívu," povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele.

Markíza ukončila prechod na HD vysielanie tento december. Spravodajstvo, publicistické magazíny, vlastná tvorba ako Búrlivé víno a Chlapi neplačú ako aj zahraničné filmy a seriály sú dostupné v plnej HD kvalite.