Markíza a Telekom podpísali dohodu o partnerstve v oblasti HD vysielania

Skupina Markíza a spoločnosť Slovak Telekom, a.s. podpísali trojročnú zmluvu o šírení HD verzií všetkých staníc skupiny Markíza a poskytovaní ďalších digitálnych služieb pre zákazníkov, ako archív a OTT streaming.

 


Rámcová zmluva platí pre obdobie rokov 2015 – 2017 a oprávňuje Slovak Telekom poskytovať HD verzie staníc Markíza, Doma a Dajto a ponúkať svojim zákazníkom nelineárne služby ako archív vlastnej tvorby skupiny Markíza a možnosť online a mobilného šírenia vysielania.

 

„Dohodnutá zmluva nám otvára široké možnosti prinášať atraktívny obsah z portfólia Markízy vo vysokom rozlíšení všetkým naším zákazníkom bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú a aké zariadenie práve používajú," povedal Juraj Bóna, senior manažér pre produktový manažment a marketing spoločnosti Slovak Telekom, a.s.
„Sme veľmi radi, že môžeme zabezpečovať vysielanie Markízy v tej najlepšej HD kvalite. Dohoda zároveň potvrdzuje kvalitnú spoluprácu oboch spoločností v mnohých aspektoch ako šírenie programu, online, mobilná komunikácia, reklama a sponzoring," dodal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.
Markíza ukončila prechod na HD vysielanie tento december. Spravodajstvo, publicistické magazíny, vlastná tvorba ako Búrlivé víno a Chlapi neplačú, ale aj zahraničné filmy a seriály sú dostupné v plnej HD kvalite.