Poznáte niekoho, kto pomáha svojmu okoliu? Nominujte ho za Filantropa roka

Blíži sa čas Vianoc, sviatkov lásky, pokoja, vzájomného obdarúvania. Ľudia sú v tomto období k sebe prirodzene milší a štedrejší.

Mnohí sa tak ale správajú každý deň a robia tento svet lepším. Či už pomáhajú komunite, v ktorej žijú, sociálne znevýhodneným ľuďom alebo hendikepovaným. A práve tým je určené ocenenie Filantrop roka. Novinkou tohto ročníka je aj ocenenie Foundraiser roka, ktoré vyhlasuje Fórum Donorov v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk

Filantrop roka je ocenenie, na ktoré môžu zástupcovia firiem, neziskových organizácií ale aj verejnosť nominovať akéhokoľvek človeka, ktorý príkladom osobnej angažovanosti a filantropiou prispieva k zveľadovaniu darcovstva a jeho kultúry. „Hľadáme ľudí, ktorí sú „každodennými filantropmi. Ľudí, ktorí svojou nezištnou prácou, životom dávajú filantropii zelenú a tým robia tento svet lepším," hovorí Soňa Lexmanová, výkonná riaditeľka Fóra Donorov.

Proces prihlasovania je jednoduchý. Stačí navštíviť stránku www.donorsforum.sk a vyplniť krátky formulár. Zozbierané informácie následne posúdi odborná porota na čele s popredným filantropom Antonom Srholcom. „Je potrebné uviesť dôvody, prečo si nominant myslí, že ten daný človek je hodný ocenenia Filantrop roka 2014. Medzi nami, v regiónoch je množstvo ľudí, ktorí si zaslúžia, aby sa o nich vedelo, preto veríme, že práve takáto možnosť pomôže objaviť aj tých neznámych každodenných filantropov v našich mestách a na dedinách," uzatvára Soňa Lexmanová.

Novinkou je Foundraiser roka

Novinkou tohto ročníka bude špeciálne ocenenie, ktoré udelí Fórum Donorov v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk. Ľudia tu môžu prihlásiť svoje projekty v online alebo offline prostredí, ktoré im pomohli vyzbierať finančné prosriedky, ktoré následne použili na pomoc druhým. „Pri našej práci sa stretávame s jednotlivcami a organizáciami, ktoré prostredníctvom výnimočného nápadu oslovili širokú verejnosť a aktívnou kampaňou vyzbierali dostatok financií na realizáciu svojich zámerov. Často sú to naozaj marketingovo zaujímavé počiny, a preto sme sa rozhodli upriamiť na ne pozornosť širokej verejnosti," hovorí Roland Kyška z portálu ĽudiaĽuďom.sk.

Formulár pre prihlásenie aj s inšturkciami nájdete na stránke www.donorsforum.sk. Viac informácií sa dozviete aj na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Nominácie na Filantropa roka 2014 ako aj Foundraisera roka 2014 môžu ľudia zasielať do 30. januára 2015. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční v mesiaci február.