Mediálna agentúra PHD ma 25 rokov. Oslavuje online ročenkou " 25 Yearbook"

Mediálna agentúra PHD má 25 rokov. Osláviť to chce so všetkými, ktorí ju spoluvytvárali.

Zakladatelia spoločne s bývalými zamestnancami a vedením PHD chcú zdieľať významné momenty agentúry prostredníctvom mikrostránky „25 Yearbook".

PHD dnes spustí sériu celoročných aktivít, ktorými si pripomenie 25 rokov od okamihu, kedy agentúra otvorila svoju prvú kanceláriu v Londýne. Aby si uctila ľudí, ktorí počas jej existencie agentúru spoluvytvárali, PHD vyzve všetkých bývalých i súčasných zamestnancov, aby nechali odkaz na www.phdat25.com.

Online ročenka k 25. výročiu obsahuje videá významných momentov od 25 ľudí, ktorí vytvorili históriu PHD. Od pôvodných zakladateľov a prvých zamestnancov PHD, cez klientov až po súčasné vedenie. V duchu výročia sa všetci podelili o svoje fotografie spred 25 rokov.

Medzi 25 spomenutými osobnosťami sú spoluzakladatelia David Pattison, Nick Horswell a Jonathan Durden, ktorí spomínajú, ako založenie PHD klientom ponúklo celkom nový pohľad na médiá. Kreatívne a strategické plánovanie PHD bolo v čase vzniku v ostrom rozpore voči konkurencii, ktorá sa zameriavala iba na nákup, a to bol začiatok novej éry kreatívneho komunikačného plánovania.

Jeden z prvých klientov Guardian Newspapers je klientom agentúry dodnes. Na stránke sa objaví Carolyn McCall (dnešná CEO Easyjet) a podelí sa o svoje spomienky z roku 1999, keď ako CEO Guardian Newspapers vybrala práve PHD za mediálnu agentúru.
Šéf marketingu a komunikácie Unilever Keith Weed sprostredkuje pohľad súčasného klienta a hovorí o tom, ako je PHD dodnes na čele strategického komunikačného plánovania.
Medzi bývalými zamestnancami sú mená ako Tess Alps, šéfka Thinkbox, Ed Castillo, riaditeľ pre stratégie v TBWA Worldwide, Jon Wilkins, prezident Kameramy, David Widing, riaditeľ plánovania v Twitteri, Kathleen Saxton, zakladateľka THe LIghthouse a Mark Sands, hlavný marketingový šéf Christie´s.

Mike Cooper, CEO PHD Worldwide, hovorí: „PHD má mimoriadne dedičstvo, ktoré je úplne iné, ako pri ostatných sieťach mediálnych agentúr. Z pozície radikálneho „vyzývateľa", ktorý začal v roku 1990 v Londýne so štyrmi ľuďmi, sa PHD postupne zmenila na celosvetového lídra kreatívneho komunikačného plánovania. Máme viac ako 3 000 zamestnancov vo vyše 80 krajinách sveta a medzi našimi klientmi sú najväčší zadávatelia reklamy na svete. Sme šťastní, že môžeme spoločne so zakladateľmi a bývalými zamestnancami osláviť 25 rokov zachovania princípov inovácie, kreativity a myšlienkového vodcovstva".
Svoje odkazy k výročiu a správy môžete nechať na www.phdat25.com

O PHD

PHD je mediálna a komunikačná agentúra založená na kultúre myšlienkového vodcovstva, kreativity a inovácie. Základom našej práce je presvedčenie, že na dobrých mediálnych nápadoch záleží. V našich srdciach je odhodlanie byť na čele a prinášať provokatívne názory a prevratné myslenie.