Cyklista daruje štátnu odmenu deťom, ktoré bojujú so zákernou chorobou

Cyklista daruje štátnu odmenu deťom, ktoré bojujú so zákernou chorobou Foto: Dobrý anjel

Cyklista Peter Velits venuje odmenu za športové výkony, ktorú mu udelila vláda, na dobročinné účely.

 

 

Cyklista Uuž roky ako Dobrý anjel každý mesiac finančne pomáha rodinám s deťmi, ktoré sa kvôli zákernej chorobe ocitli vo finančnej tiesni.
Aj 3000 eur od štátu plánuje venovať do rodín chorých prostredníctvom Dobrého anjela, ktorý im túto sumu prepošle do posledného centu.

O dva dni, 2. apríla, čaká Petra Velitsa v Londýne operácia a tak sa s ním dnes stretla Ľudmila Kolesárová z Dobrého anjela, aby mu poďakovala za to, že sa neváhal aj so štátnou odmenou podeliť. " Veľmi si vážime, že Peter Velits aj ako vrcholový športovec ostáva pokorným človekom a stále myslí na druhých.

Mnoho detí sa športu nemôže venovať práve kvôli boju s ťažkou chorobou. Peter Velits im tento boj spolu s ďalšími Dobrými anjelmi uľahčuje."
povedala Kolesárová a doplnila: "Prajeme mu úspešnú operáciu a skoré zotavenie. Dobrých ľudí a dobrých športovcov Slovensko potrebuje ako soľ."

Dobrý Anjel je systém pomoci, ktorý pomáha pravidelnými mesačnými príspevkami trom tisícom rodín s deťmi, kde má niekto rakovinu alebo dieťa trpí na inú zákernú chorobu a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej tiesne. Systém prerozdeľuje príspevky do posledného centu a každý darca presne vie komu pomáha.

Od začiatku svojej činnosti ( 2006) Dobrý Anjel vyzbieral a rodinám chorých do posledného centu prerozdelil 26,6 milióna eur. Momentálne je v Systéme zaregistrovaných 161 770 Dobrých anjelov. Medzi nimi sú aj bratia Velitsovci.