Finančná správa varuje pred falošným kontrolórom

V Trnavskom kraji „úraduje" falošný daňový kontrolór. Muž žiada od podnikateľov hotovosť, za ktorú im sľubuje „vyradenie zo zoznamu podozrivých prevádzok". Finančná správa žiada každého občana, ktorý sa stretne s podobným postupom, aby nič neplatil a takéto konanie nahlásil.

Podnikateľovi z Dunajskej Stredy sa muž predstavil ako pracovník kontroly z trnavského daňového úradu. Na služobnom preukaze mal napísané meno čiernou fixkou a na sebe žltý náramok. Odmietol prezradiť svoju totožnosť či navštíviť s podnikateľom pobočku daňového úradu.

„Tvrdil mi, že v Trnavskom kraji, a to aj v dunajskostredskom okrese, je veľká daňová kontrola a on úzko spolupracuje ako supertajný pracovník s Daňovým úradom Trnava. Môže pomôcť a za finančnú odmenu je schopný odstrániť nepríjemné náležitosti...," hovorí podnikateľ, ktorý na konanie falošného daniara upozornil.

Žiadame preto všetkých občanov či podnikateľov, ktorí sa stretli s takýmto konaním v „mene" daňového úradu, aby to nahlásili na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na naše call centrum 048/43 17 222.