Otvorený list módnej návrhárky redakcii Plus 7 dní

Vážená redakcia Plus7 dní,

keď nemáte ani toľko žurnalistickej odbornosti, aby ste si overili čísla a počty, tak aspoň neklamte. Je mi naozaj ľúto, že dokážete parazitovať na téme utrpenia detí a ich rodičov. Rovnako aj zhadzovať úsilie stoviek mám na Slovensku, ktoré obetovali svoj vlastný čas a financie a ušili nosiče pre ľudí, ktorí trpia.

A keď neviete počítať /30.000,- eur delené 2000 ks /nie 600/ rovná sa 15 eur s DPH/ks / a ani sa len nespýtate, aký typ nosiča šijeme, koľko látky naň treba, koľko času a akú techniku, aká je logistika a komunikácia, tak sa môžte akurát tak hanbiť.

Btw - grant sme dostali na základe poctivej a transparentnej snahy pomôcť ako i viditeľným výsledkom. Je určený na pomoc migrantom a tak aj bude naplnený.

Grant pomáha aj ľuďom na Slovensku, stačí si napríklad prečítať článok vašich kolegov:
https://dennikn.sk/.../utecencov-chcu-do-maja-usit-2000-nosi.../

Všetky nosiče, ktoré sme doteraz ušili a dostali, sme spravili zadarmo, s pomocou grantu vieme byť oveľa viac efektívni -ale to by vás muselo zaujímať. Aj procesy, aké sú v grante nastavené.

Očakávame vaše oficiálne ospravedlnenie vzhľadom na váš etický kódex, ktorým sa zaväzujete riadiť, /č. IV - 1. Ak sa zverejní nepravdivá, skreslená alebo zavádzajúca informácia, redakcia sa v čo najkratšom čase postará o nápravu./.

Nakoľko vás projekt evidentne zaujíma, ale zúfalo /alebo zámerne/ vám chýbajú informácie priamo zo zdroja - čiže od nás, rada sa s Vami stretnem a miesto času, ktorý by som venovala pomoci ľuďom v núdzi, tak ho venujem Vám.

PS. Rozumiem účelu bulváru, s médiami pracujeme roky, ale sú určité hranice, kde musím reagovať.

S pozdravom, Dana Kleinert