Zlatý Bažant: „Keď šoférujete, nepite!"

Rozhlasový spot upozorní vodičov počas Veľkej noci na problém alkoholu za volantom.

Hoci alkohol za volantom je každodenný problém, na cestách sa môže prejaviť výraznejšie počas veľkonočných sviatkov. Svedčia o tom aj pravidelné policajné akcie v tomto období, ktoré v minulom roku odhalili požitie alkoholu účastníkmi cestnej premávky v 97-mich prípadoch. Alarmujúce je, že čoraz viac vodičov prekračuje hranicu viac ako dve promile a v poslednej dobe už aj tri promile alkoholu v krvi. Na problém upozorňuje aj emotívny rozhlasový spot značky Zlatý Bažant, ktorý šoférov „vyruší" v rozhlasovom vysielaní počas najfrekventovanejších veľkonočných dní na cestách. Značka spot pripravila v rámci programu zodpovednej konzumácie alkoholu spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Cieľom programu Rozumne je vzdelávať a informovať konzumentov o zodpovednom prístupe ku konzumácii alkoholu. Základné princípy programu spoločnosť HEINEKEN Slovensko presadzuje formou rôznych vzdelávacích aktivít, ako aj prostredníctvom svojich značiek. Počas nadchádzajúcich sviatkov sa spoločnosť so značkou Zlatý Bažant rozhodla netradičnou formou hovoriť o rizikách vplyvu alkoholu za volantom. Tridsaťsekundový spot z dielne agentúry Wiktor Leo Burnett vodičov veľmi emotívnou formou upozorňuje na možné vážne dôsledky kombinácie alkoholu a šoférovania. Vysielaný bude v slovenských rádiách počas Veľkonočných sviatkov.

„Sviatočný rozhlasový spot značky Zlatý Bažant je tak trochu vybočením z našich „klasických" kampaní, a na problém upozorňuje skutočne kreatívnym spôsobom. Sme presvedčení, že jeho spracovanie „vyruší" každého vodiča, a pripomenie, že prekračovať hranice pri konzumácii alkoholu sa nevypláca. Pevne veríme, že aj vďaka tejto aktivite si naši priaznivci vychutnajú Zlatý Bažant nielen počas sviatkov zodpovedne," hovorí Ronald Lupták, group brand manager pre prémiové značky spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Vlani počas sviatočného obdobia príslušníci Policaného zboru SR zaznamenali 16 dopravných nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu a jeho požitie zistili až u 97 motoristov vrátane cyklistov. „Aby boli veľkonočné sviatky radostné, alkohol za volant určite nepatrí. Alkohol je totiž jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd," vysvetľuje hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.