3M rozšíri B2B komunikáciu aj na B2C kanály

3M rozšíri B2B komunikáciu aj na B2C kanály Foto: 3M

Kampaň ľuďom vysvetlí, ako vedecké poznatky 3M menia ich každodenné životy

Technologická spoločnosť 3M v apríli spúšťa kampaň na podporu znalosti svojej značky. V duchu novej platformy 3M Science. Applied to Life.TM predstaví dvojicu kľúčových vizuálov z priemyselného prostredia. Bezpečnostným technikom, operátorom vo výrobe, ale aj samotným užívateľom a širokej verejnosti tak dá na vedomie, že svoje vedecké poznatky vie previesť do praxe tak, aby zlepšili život každého z nás, každý deň.

Marketingovú komunikáciu technologických firiem zvyčajne tvoria nástroje B2B, 3M ich však rozšíri. "Portfólio 3M má cez 50 tisíc produktov a každý segment vyžaduje niečo iné. Aktuálnou kampaňou upozorňujeme na to, čo majú všetky tieto produkty spoločné - vychádzajú z aplikácie vlastného výskumu a vývoja 3M, ktoré umožňujú ľuďom byť ešte lepší v tom, čo robia, "vysvetľuje marketingový riaditeľ 3M René Skuček.

Na aplikáciu vedeckých poznatkov do praxe upozorní 3M prostredníctvom dvoch produktov, ktoré zároveň reprezentujú dva z kľúčových segmentov. Respirátory Aura odkazujú na spoľahlivosť a bezpečnosť ochranných pracovných prostriedkov, ktoré 3M neustále vylepšuje, aby chránila zdravie miliónov zamestnancov vo výskume aj vo výrobe. Do priemyselnej výroby je zasadený aj druhý vizuál s brusivami Cubitron II. "Ľudia vo výrobe chcú pracovať s prvotriednym materiálom. Sú pyšní na to, čo robia a považujú to za umenie. Aj preto chcú všetko efektívne a vo vysokej kvalite - a produkt 3M im to umožňuje, "vysvetľuje René Skuček výber vlajkového produktu.

Kreatíva kampane vznikla v zahraničí, do slovenského prostredia ju adaptovala agentúra BBDO. Ako mediálnu agentúru 3M vybralo Zenith. Mediálny mix zahŕňa outdoorové plochy v priemyselných oblastiach, print, display a komunikáciu na sociálnych sieťach. Každá kreatíva bude mať vlastný landing page s marketingovou automatizáciou. Červené logo technologickej spoločnosti 3M sa v mediálnom priestore začne viac objavovať na začiatku apríla a samotná kampaň potrvá do polovice júna.

Veda a spolupráca sú hnacím motorom všetkého, čo 3M robí pre lepší život. Nový výraz firemnej identity podčiarkuje to, čo má značka 3M spoločné naprieč všetkými segmentmi. Či už to sú sklenené mikroguľôčky používané ako prímesy do plastov pre odľahčenie materiálov v automobiloch, stetoskop s technológiou Bluetooth umožňuje počúvanie tlkotu srdca na kilometre vzdialeného pacienta, reflexné materiály používané pri označovaní ciest alebo inovatívne technológie v elektronike, na ktorú sa spoliehame každý deň - je to vždy aplikovaná veda, kto vylepšuje naše životy.

Ako? O tom Vám povedia napr. www.3Mpribehy.sk

O spoločnosti 3M
3M je popredná globálna technologická spoločnosť so sídlom v St. Paul v USA. Už dlhšie ako 100 rokov vyvíja inovatívne výrobky a riešenia pre priemysel, energetiku a telekomunikácie, bezpečnosť a zabezpečenie, zdravotníctvo, kanceláriu a domácnosť. Diverzifikované portfólio 3M zahŕňa vyše 50 tisíc výrobkov a všetky výrobky spája jedna vlastnosť - v danom odvetví predstavujú inovatívne riešenie, ktoré okrem dômyselnosti a efektivity podporuje udržateľnosť, bezpečnosť a zdravie ľudí. Výrobky 3M sa ponúkajú napríklad pod značkami Scotch™, Post-it®, 3M ™ Spofaplast®, FUTURO™, VHB™, Dual Lock™, Scotch-Brite™, Trizact™, Cubitron™, Bumpon™, 3M™ Novec™, Dyneon™, Thinsulate™, Ceradyne®, Peltor™, Speedglas™ a ďalšími.

3M Slovensko, s.r.o. pôsobí ako výhradné zastúpenie 3M Company na slovenskom trhu. Radí sa medzi najvýznamnejších partnerov slovenského priemyslu, zdravotníctva, školstva a vedy. Silu a obľubu značky 3M potvrdzuje ocenenie Business Superbrands 2015 v Slovenskej republike. V každej oblasti činnosti 3M nadväzuje na 100 rokov pôsobenia v oblasti inováciíViac informácií o spoločnosti 3M a jej nasadenie pre inovácie je k dispozícii na portáloch 3M.sk a 3Mpribehy.sk.