Na záchode nie si sám, je tam s tebou Harmasan

Na záchode nie si sám, je tam s tebou Harmasan

Kampaň na toaletný papier prináša príbeh, emócie a humor.

„Na svet som prišiel v roku 1972 v Harmanci. Z Harmaneckých papierní som sa rozkotúľal po celom Československu. Zažíval som s Vami to dobré aj zlé, výlety k starej mame, do Tatier aj do Juhoslávie. Bol som riadny drsniak, ale už som zmäkol. Som jemnejší a nerozdrapujem sa. Na nič sa nehrám a učím sa na vlastných chybách. Chcem byť lepší. Nikdy v tom nie ste sami, pretože som v tom s Vami."

To je príbeh Harmasanu, na ktorom je postavená štartovacia kampaň nového, rebrandovaného toaletného papiera Harmasan od Harmaneckých papierní. „Rebrand Harmasanu sme pripravovali starostlivo dva roky. Od začiatku sme cítili v značke veľký potenciál, ktorý nám potvrdili aj prieskumy, vysoká spontánna znalosť (56%) a pozitívne ohlasy z trhu," hovorí Matúš Marget, senior brand manager značky Harmasan v SHP Group a dodáva: „portfólio Harmasanu sme z jednovrstvového toaletného papiera rozšírili aj na dvojvrstvový a okrem jednokotúčového balenia prinášame viackusové balenia vhodné pre celé rodiny. Lepšia výrobná technológia nám umožnila zvýšiť belosť a pevnosť papiera, ale pritom zostať naďalej šetrný k stromom a prírode."

Strategický komunikačný koncept a štýl je osobitý. Nosnými hodnotami značky sú úprimnosť, srdečnosť, veselosť, priateľstvo a rodina. „Identita značky je postavená na histórii, ktorú má a ako aj na tom, že sa vie pozerať na seba s určitým nadhľadom a svojským humorom, pričom nemá problém si zo seba utrhávať. I keď ide o toaletný papier, rozhodli sme dať značke emóciu, ktorá ju odlíši od konkurencie" spresňuje M. Marget: „Práve preto sme dali Harmasanu to, čo nás s ním, možno si ani neuvedomujeme, spája mnohých – príbeh. Zábavný príbeh s dôrazom na históriu a tradíciu Československa siahajúci do 70-tych rokov, avšak v modernom prevedení."

Vizuál nového Harmasanu a obaly, pripravila agentúra Puro Creative a prináša kreslený príbeh hovoriaci o chlapcovi, ktorého Harmasan sprevádza celý život od jeho detských čias a mladosť (jednokotúčový papier), cez lásku, založenie a rozrastanie rodiny, až po spoločné rodinné chvíle (viackotúčové balenia). Historicky zostalo Harmasanu to, čo tvrdí už desaťročia od samotného začiatku kedy vznikol – hlavný claim: Na záchode nie si sám, je tam s Tebou Harmasan.

Harmasan začína svoju „novú éru" komunikačnou kampaňou, ktorá štartuje začiatkom júla na Slovensku a v Česku online spotom a potrvá celé leto. Kampaň využíva najmä digitálnu komunikáciu a PR, posilnenú printom, POS a instore promo aktivitami. Kreativitu digitálnej kampane a printu pripravila agentúra Puro Creative, spoločne s marketingovým teamom Harmasanu. PR zastrešuje 1st CLASS AGENCY.

 

Web: www.harmasan.sk

Vizitka kampane:
Agentúra: Puro Creative, s.r.o.
Creative Director: Ján Janoška (kampaň, print, online), Martin Pyšný (obaly)
Copywriter: Branislav Tomčík
Account Manager: Ján Janoška
Spot - produkcia a postprodukcia: Puro Creative, s.r.o., Lukáš Kasprzyk

Spot - hudba: Ľubomír Raši, Luboš Brtáň

PR: 1st CLASS AGENCY

ATL/BTL nástroje: print, online, PR, POS, instore promo

Timing kampane: od júla do polovice augusta