Erik Tomáš vysvetľuje, prečo sa stretol s šéfom Čistého dňa a prečo mu dával mediálne rady

Erik Tomáš na svojom verejnom profile na Facebooku a na tlačovej besede zverejnil stanovisko k reportáži TV JOJ:

 

 

Ako člen parlamentného sociálneho výboru som prijal predstaviteľov resocializačného zariadenia Čistý deň. Stalo sa tak na ich žiadosť. Kvôli objektívnemu posúdeniu veci som si chcel vypočuť ich pohľad, pričom rovnako tak som pripravený stretnúť sa aj s matkou Natálie, či inými nespokojnými rodičmi. Stretnutie s vedením zariadenia bolo pochmúrne. Videl som pred sebou sedieť nešťastných ľudí, ktorí sa 16 rokov snažili pomáhať problémovým deťom a zrazu ich automaticky označili za zloduchov.

Predložili mi svoje argumenty a zároveň vyjadrili veľké znepokojenie z obrovského mediálneho tlaku, ktorý na nich zjavne doľahol. Kedže mali pred sebou tlačovú besedu, na základe vlastných skúseností som im poskytol niekoľko technických rád tak, aby svojimi odpoveďami neovplyvnili vyšetrovanie a neporušili práva detí na súkromie. Svoj politický názor som vyjadril už dávno predtým na rokovaní výboru, či na sociálnej sieti.

Po tom čo sa objavili aj opačné hlasy rodičov a detí o spokojnosti so zariadením nevidím túto tému čierno - bielo. A preto opäť vyzývam politikov i médiá na citlivý prístup, lebo ide nielen o reputáciu zamestnancov, ale predovšetkým o osudy zraniteľných detí. Treba nechať konať príslušné orgány a až na základe výsledkov vyvodzovať závery.