Začne vysielať nový kanál Československo HD a nový filmový kanál

Začne vysielať nový kanál Československo HD a nový filmový kanál Foto: SFÚ

Spoločnosť Film Europe spustí v novembri dva nové kanály v HD rozlíšení. 

V programe Československo HD ponúkne československé dokumenty a na kanáli Festival Cinema Channel festivalové filmy z celého sveta. Spoločnosť to uviedla v tlačovej správe.

Filmový projekt Československo bude prvým tematickým televíznym kanálom v HD, ktorý sa bude venovať filmom a dokumentom z obdobia od vzniku samostatného Československa 28. októbra 1918 do rozpadu spoločného štátu Čechov a Slovákov 31. decembra 1992.

Festival Cinema Channel bude prvým tematickým filmovým kanálom v HD, ktorý ponúkne divákom špičku svetovej festivalovej kinematografie. Zahŕňať bude prehliadku Be2Can, ocenené a súťažné filmy z troch najväčších filmových festivalov v Benátkach, Berlíne a Cannes. Tretí ročník Be2Can práve prebieha v slovenských a českých kinách.

Film Europe už vysiela rovnomenný kanál zameraný iba na európsku kinematografiu. O programe, filmoch i distribúcii nových programov bude informovať na začiatku novembra.
Podľa webu rozhlas.cz spoločnosť zároveň ukončí vysielanie programov Muzika CS, Kino CS a Doku CS. Ich dátová kapacita bude využitá pre Československo HD, ktoré vo večerných a nočných hodinách nahradí Festival Cinema Channel HD.