Dôležitú pasáž zo Show Jana Krausa videlo takmer milión divákov

Dôležitú pasáž zo Show Jana Krausa videlo takmer milión divákov Reprofoto Show Jana Krausa

Show Jana Krausa vo štvrtok videlo na TV Prima 556 tisíc divákov starších ako 15 rokov. Reláciu TV Prima najprv v pôvodnom termíne odmietla vysielať, po búrlivých reakciách ju nakoniec aj s pre ňu problematickým úvodom odvysielala.

 

 

Na internete úvodnú časť relácie s osobnosťami, ktoré kritizujú prezidenta Miloša Zemana, videlo ďalších viac ako 400 tisíc ľudí. Nasledujúci rozhovor s Jiřím Bradym a ministrom Danielom Hermanom (KDU-ČSL) viac ako 150 tisíc ľudí.

Hostia, medzi ktorými boli bývalý politik Ján Ruml, dokumentaristka Helena Třeštíková, hudobník a bývalý politik Michael Kocáb, novinár Jan Macháček, sociologička Jiřina Šiklová alebo spevák Dan Bárta, v relácii podporili Bradyho a Hermana v spore s Hradom a prihovárali sa k sviatku vzniku samostatného Československa 28. októbra.

Do verzie, ktorú produkcia pripravila pre televíziu, sa nedostali vyjadrenia političky Táne Fišerovej, herečky Báry Štěpánovej, ktorá narážala na politika slovenského pôvodu, novinárov Magdalény Dietlové a Tomáša Klvaňa a vydavateľa Joachima Dvořáka. Fišerová nazvala Zemana gubernátorom, najvyšší predstavitelia krajiny podľa nej robia z Česka guberniu Číny.

"Bolo kedysi také heslo 'Republiku si rozvracať nedáme', tak prosím pekne 'Našu krajine si ukradnúť nedáme'. Ani tým 'monštrom' na Hrade, ani tým 'pánom zo Slovenska'," povedala Štěpánová. Podľa Dietlovej si Zeman robí z Hradu svoju trafiku. Klvaňa sa domnieva, že je potrebné sa zamyslieť, či je funkcia prezidenta vôbec potrebná.

Prima v stredu informovala, že produkcia nedodala reláciu včas. Potom vyhlásila, že reláciu neodvysiela kvôli riziku sankcií od Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie. Rada to však označila za alibizmus.