Skrytá reklama na matrace Škantárovcov vyšla Markízu draho

Skrytá reklama na matrace Škantárovcov vyšla Markízu draho Reprofoto Markíza

Na jar televízia Markíza v v relácii Športové noviny odvysielala neobvyklý príspevok, kde dvaja kanoisti pobehovali okolo matracov, či sa po nich váľali.

 

 

Príspevok s názvom Škantárovci nepodceňujú rgeneráciu vyzeral ako lacný šot z teleshopingu. V úvode príspevku napravo od moderátorky Jany Hospodárovej je na LCD paneli zobrazený kanoista Peter Škantár, ktorý nesie v rukách biely matrac zabalený v priesvitnej fólii. Následne ho oprie o stenu na priedomí. V nasledujúcom prestrihu na uvedenom paneli je zobrazený Ladislav Škantár nesúci na rukách malé dieťa, s ktorým si ľahol na posteľ.
„Na dokonalú regeneráciu po ťažkých tréningoch si zabezpečili nové matrace," začal reportáž redaktor Markízy, pre ktorého kúpa matracov bola tak dôležitá informácia, že o nej natočil samostatný príspevok do večerných správ. V reportáži si bratia matrace nevedeli vynachváliť.

Reprofoto Markíza

V relácii už neodznelo, že ich výrobca - spoločnosť Vegas je jedným z ich hlavných sponzorov. „Vieme, že spánok je najlepšia regenerácia. Na tých matracoch trávime viac ako jednu tretinu dňa, si možno na nich vysnívame aj olympijský sen," chválil matrace Peter Škantár. Podobné chválospevy dával na aj jeho bratranec. Obaja v bundách s viditeľným logom spoločnosti. Logo bolo na obrazovke takmer nepretržite, aj na prilbe pohodenej na matracoch, ktoré stále snímala kamera.

Rada pre vysielanie a retransmisiu dala včera televízii Markíza za príspevok pokutu 15 tisíc eur. Skrytá reklama je v spravodajstve zakázaná. Podľa rady príspevok naplnil definíciu skrytej mediálnej komerčnej komunikácie, ktorá je v spravodajstve zakázaná.