Na Slovensku začne vysielať nová stanica Prima plus

Na Slovensku začne vysielať nová stanica Prima plus Foto: Prima

Česká spoločnosť FTV Prima získala od Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie licenciu na satelitné vysielanie nového programu Prima plus na Slovensku.

 

 

Prostredníctvom programu chce Prima ponúkať na Slovensku vlastnú tvorbu. Vyplýva to z dnešného oznámenia rady.
O tom, že sa chystá na Slovensko nová stanica informoval už včera český web rozhlas.cz.

Prima od RRTV získala licenciu na 12 rokov pre vysielanie plnoformátového programu Prima +1.

Podobne už na začiatku tohto roka vytvorila konkurenčná Nova pre vysielanie na Slovensku platený kanál Nova International, kde ponúka svoju pôvodnú tvorbu. Rovnako postupuje aj Markíza v Česku.
Zásah týchto nových televízií medzi divákmi však nie je výrazný.

Súd nedávno predbežným opatrením nariadil káblovému operátorovi Satro, aby na Slovensku zastavil šírenie televíznych staníc Primy. Prima totiž nemá vysielacie práva k niektorým prevzatým reláciám mimo územia ČR. Prima rozhodnutie uvítala s tým, že pripravuje riešenie, aby Slováci mohli sledovať jej relácie legálne. Dnes ale nechcela komentovať, či pôjde práve o kanál Prima plus. Bližšie informácie chce podľa hovorkyne Gabriely Sémovej poskytnúť v najbližších dňoch.

Skupina FTV Prima prevádzkuje v ČR televízne kanály Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Comedy Central. Vlastníkmi materskej spoločnosti FTV Prima Holding sú rovným dielom GES Media Europe českého podnikateľa Ivana Zacha a švédska MTG Broadcasting. Vlani skupina zvýšila zisk o 48 percent na 298,3 milióna korún. Tržby stúpli o sedem percent na 2,8 miliardy Kč.