Jana Kirschner, Korben Dallas, SĽUK a ďalší – RTVS začína s Vianočnými koncertami

Jana Kirschner, Korben Dallas, SĽUK a ďalší – RTVS začína s Vianočnými koncertami Foto: FB Jana Kirschner

Prinášame prehľad koncertov aj kapiel.

 


Už dnes sa v koncertných štúdiách Slovenského rozhlasu v Bratislave začala séria vianočných koncertov. Počas 16 dní RTVS prinesie 60 živých koncertov a verejných nahrávok rozhlasových relácií s domácimi i zahraničnými interpretmi. Na vianočných koncertoch sa predstavia Lisa Simone, Para, Hex, Puding Pani Elvisovej, Diego, Korben Dallas, Saténové ruky, SĽUK spolu s terchovskou Ťažkou muzikou a mnohí ďalší.

 

Dnes o 19:30 sa vo Veľkom koncertnom štúdiu začína Vianočný koncert Slovenského rozhlasu a Českého rozhlasu, na ktorom vystúpili Elán, Jana Kirschner, Robo Grigorov, Jiří Korn, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Big Band Českého rozhlasu aj Detský a dievčenský spevácky zbor. Na tomto koncerte zároveň zaznela premiéra novej vianočnej skladby Jany Kirschner s názvom "Vianočná".

„RTVS tak symbolicky zavŕši tohtoročné oslavy 90.výročia začiatku rozhlasového vysielania na Slovensku a zároveň odštartuje predvianočnú atmosféru vo vysielaní rádií RTVS. Jana Kirschner túto pieseň napísala špeciálne pre túto príležitosť a poslucháči si ju po premiére budú môcť po prvýkrát vypočuť vo vysielaní Rádia Slovensko a tiež na Facebooku Jany Kirschner," píše RTVS v tlačovej správe.

14. decembra bude vo Veľkom koncertnom štúdiu oslavovať svoje 12. narodeniny Rádio_FM, zagratulovať mu prídu PARA a PRIATELIA a formácia Fresh Out Of The Bus.

Vianočný koncertný program vyvrcholí 16. decembra vo Veľkom koncertnom štúdiu koncertom z cyklu Slovensko Advent 2016, ktorý bude venovaný hudobnému skladateľovi Svetozárovi Stračinovi. V programe sa predstavia Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, spevácky zbor Lúčnica a Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu. Koncert odvysiela Rádio Slovensko a rovnako aj televízna Dvojka.

Kompletný program nájdete v prílohe článku.