RTVS bude mať nový Večerníček Drobci

RTVS bude mať nový Večerníček Drobci Foto: RTVS

„Bola to riadna fuška!" hovorí Petra Polnišová, ktorá nahovorila hlavné postavičky.

 


RTVS prinesie cez vianočné sviatky na Dvojke nový večerníček. Animovaný seriál Drobci je o dvoch bratoch Benovi a Tomovi a ich dobrodružstvách. Prvý diel pôjde už na Štedrý večer a potom postupne šesť dielov až do konca roka.

 

Hlavné postavičky Ben a Tom riešia rôzne záhady, hrajú divadlo, pečú tortu, pretekajú sa a vyvádzajú s kamošmi na ihrisku.

Seriál vyrobila spoločnosť objectif v koprodukcii s RTVS a štúdiom plaftik s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu. Dušou celého projektu je režisérka a animátorka Vanda Raýmanová, s réžiou vypomáhal Michal Struss, s výtvarnou stránkou Ivana Šebestová.

Hlas obom hrdinom seriálu nezbedníkovi Benovi aj mudrlantovi Tomovi prepožičala Petra Polnišová. "Bola to riadna fuška. Čo sa týka dabingovo-zvukovej práce, nič ťažšie som asi nerobila. Hlasy som totiž nahovorila ešte v čase, keď seriál nebol nakreslený," hovorí herečka. "Ťažké bolo aj to, že som nahovorila obidve postavy, musela som sa na ne dobre nastaviť. Nahrala som hádam tisíc päťsto onomatopojí do hlasovej banky. Rôzne výkriky, slovíčka, zvuky, to bolo asi to najhoršie," dodala Polnišová.

Seriál už prešiel viacero medzinárodných festivalov a získal cenu pre najlepší TV seriál na Medzinárodnom festivale animovaných filmov Tofuzi v gruzínskom Batumi. „Seriál si budú môcť užiť aj nevidiaci a nepočujúci, keďže všetky diely budú v telke so skrytými titulkami a tiež s hlasovým komentovaním," píše RTVS.