Prešiel mesiac od rozhodnutia Markízy, jednotkou na trhu je JOJ

Prešiel mesiac od rozhodnutia Markízy, jednotkou na trhu je JOJ Reprofoto JOJ

Pozrite si graf, ako sa vyvíjal súboj televízií prvý mesiac novej televíznej sezóny.

 

 

Televízia Markíza už mesiac nie je dostupná cez DVB-T, čiže cez anténu. Odchod z DVB-T prišiel po tom, ako sa Markíza rozhodla nepredĺžiť zmluvu so spoločnosťou Towercom aj kvôli vysokej cene.
Odchod z DVB-T sprevádza kampaň televízie, ktorá odporúča alternatívny spôsob príjmu, ale aj kampane jednotlivých operátorov.

Viac: Riaditeľ Markízy k strate divákov: Koncom roka 2017 budeme opäť lídrom

Na konci januára zotrváva niekdajší líder televízneho trhu na pozícii dvojky na trhu.

Najväčší prepad zažila Markíza prvý januárový týždeň, keď jej týždenný trhový podiel na trhu (v kategórii 12+ podľa údajov PMT) klesol na 13,7 percent. Od druhého týždňa sa drží nad 15,7 %, pričom z týždňa na týždeň zaznamenávala mierny nárast (z 15,7 na 16 %). Pre porovnanie priemerný podiel TV Markíza v decembri bol približne 19 %.

Zdroj: pmt.sk


Úbytok divákov skupiny Markíza sa prejavil na miernom vzostupe programov RTVS, ale hlavne na výraznejšom náraste JOJ Group. Celodenný podiel TV JOJ sa pohybuje poslednéí tri týždne v rozmedzí od 17-18 percent. Primer TV JOJ v decembri bol okolo 15 %.

Kým minulý rok bola väčšinou lídrom na trhu Markíza, v januári je väčšinou lídrom JOJ (celodenným aj v prime-time).

Vývoj sledovanosti za január ovplyvňuje aj štart novej programovej štruktúry a nových formátov.

Najsledovanejšie relácie v 4. týždni:

Zdroj: pmt.sk

 

Najsledovanejším programom uplynulého týždňa boli Noviny JOJ vo štvrtok 26. januára, ktoré sledovalo 770-tisíc divákov, (35,3 % share). Z nespravodajských relácií mala najviac divákov relácia V siedmom nebi, vysielaná v nedeľu večer (32,4 %).