Prichádzajú Tajné životy II, prinášame podrobnosti

Prichádzajú Tajné životy II, prinášame podrobnosti Foto: RTVS

Druhá séria Tajných životov sa na obrazovke Jednotky začína v dvoch častiach za sebou v nedeľu 5. februára o 20:25.

 


Režisérom je Ján Sebechlebský, autorka námetu Biba Bohinská a scenáristky Naďa Clontz, Soňa Čermáková Uličná.

Hlavné postavy stvárnili Zuzana Mauréry, Vladimír Kobielsky, Zuzana Kanócz, Szidi Tobias, Ady Hajdu, Dana Pribullová, Anna Šišková, Peter Kočiš, František Kovár, Ondřej Daniš či Marcel Ochránek.

Tvorcovia sa aj v druhej sérii držali myšlienky, že moc násilia spočíva práve v jeho utajenosti za múrmi domovov či za etiketou spoločenských konvencií a zahaľovaní viny. „Tajné životy II chcú i naďalej prostredníctvom silných emocionálnych príbehov tieto viny odhaľovať a tabuizované témy vystaviť verejnej diskusii," píše RTVS v tlačovej správe.

 

Odporúčame aj: Kto koho hrá v seriáli Tajné životy II, pribudli nové postavy

Koniec prvej série
V závere prvej série sa uzavreli dramatické linky všetkých hlavných postáv - zamestnankýň, ako aj klientok azylového domu Druhá šanca. Eva (Zuzana Mauréry) odhalila Beátinu (Szidi Tobias) zradu s nájomnou zmluvou a sabotovanou prihláškou na Nórske fondy, čo Beátu pripravilo o všetky peniaze. Beáta tak stratila Evinu dôveru a priateľstvo.

Eva s Jurajom (Vladimír Kobielsky) vyriešili Dominikinu (Tereza Kočišová) šikanu v škole a Dominika sa zmierila so svojimi spolužiačkami. Začala znovu riadne jesť a v závere prvej série oslávi svoje narodeniny v kruhu rodiny. Eva a Juraj chcú dať manželstvu druhú šancu a Eva je pripravená stanoviť hranice svojej práce tak, aby nebola na úkor rodiny.

Linda (Gabriela Marcinková-Mihalčínová) je rozvedená a syna Kristiána získala do svojej opatery. Martin (Ondřej Daniš) jej vybavil lacné bývanie a bývalá kolegyňa jej ponúkla miesto sestričky. Linda je na konci prvej série vo vzťahu s Martinom a chystá sa odísť z azylového domu.

Mária (Anna Šišková) sa v nemocnici zmierila so svojou odcudzenou dcérou Marikou a je pripravená postarať sa o zmrzačeného manžela Jana, ktorého zriadenec azyláku Ervín (František Kovár) zbil do bezvedomia. Ervín bol za zranenie Jana zatknutý. Táňa (Judita Hansman) sa po smrti otca nervovo zrútila a odišla z azylového domu do sekty Modré svetlo.

O čom bude druhá séria?

Ústredným motívom druhej série budú aj osudy zamestnancov azylového domu Druhá šanca a jeho starých i nových klientok, ktoré sa snažia začať nový život bez násilia a utrpenia. Každá postava si nesie svoje tajomstvá a pocity viny či neviny: Juraj sa trápi s pocitom bezmocnosti a depresie z náhlej nezamestnanosti, Dominika naďalej trpí anorexiou, nová klientka azyláku Karin (Zuzana Kanócz) sa vyrovnáva so skutočnosťou, že sa jej život obrátil naruby. Anička (Dana Pribullová) mlčí o tom, že ju muž týra a Martin v sebe dusí veľké tajomstvo, ktoré súvisí s jeho minulosťou.