Nova oznámila, od kedy na Slovensku končí

Nova oznámila, od kedy na Slovensku končí Reprofoto Nova

Nova si najala detektívnu kanceláriu na odhaľovanie pirátskeho šírenia jej programov na Slovensku.

 

 

Skupina Nova informuje o termíne, v ktorom musí na slovenskom území najneskôr skončiť neoprávnené šírenie jej staníc. Ide o stanice TV Nova, Nova Cinema, Nova 2 (predtým SMÍCHOV), Nova Action (predtým FANDA) a Nova Gold (predtým TELKA).

„Termín vypnutia, 1. marec 2017 o 5. hodine ráno, bol oznámený všetkým distribútorom, káblovým, satelitným, ako aj plateným televíziám," píše Nova v tlačovej správe.

V tejto súvislosti si skupina Nova na Slovensku najala detektívnu a advokátsku kanceláriou, aby s ich pomocou podnikla všetky kroky proti neoprávnenému šíreniu svojich staníc na Slovensku. „V rámci tejto spolupráce prebehne príprava podkladov pre ďalšie prípadné právne kroky vrátane súdnych konaní, vo veci vysielania staníc skupiny Nova na slovenskom území, na ktoré nedala skupina súhlas," píše v tlačovej správe Jana Ondrejechová zastupujúca TV Nova.

„Máme jasne stanovený proces, ako budeme postupovať proti subjektom, ktoré by v termíne 1. marca 2017 naše stanice neprestali šíriť. Každý sa musí sám za seba rozhodnúť, či bude konať protiprávne, na čo budeme ihneď reagovať. Okamžite po uplynutí najneskoršieho termínu vypnutia podnikneme všetky právne kroky vrátane podania trestných oznámení na štatutárne orgány jednotlivých spoločností. Budeme vymáhať aj náklady na súdne poplatky a náhradu škody," hovorí Petr Horák, zástupca riaditeľa sekcie nových médií a diverzifikácie skupiny Nova.

Alternatívou pre slovenských divákov má byť Nova International.