Noc Oscarov pôjde aj na Doma a ČT

Noc Oscarov pôjde aj na Doma a ČT Foto: Markíza

Priamy prenos odovzdávania výročných cien americkej filmovej akadémie z Los Angeles odvysiela v noci z 26. na 27. februára TV Doma, sestra televízie Markíza.

 

 

Noc Oscarov prinesie aj ČT2 najprv naživo a v pondelok o 20.20 hod. záznam prenosu na ČT art.

 

Cena americkej Akadémie filmového umenia a vied sa udeľuje pravidelne od roku 1929. Slávnostný ceremoniál, ktorý sa každoročne koná v Dolby Theatre v Hollywoode, bude prvýkrát uvádzať moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel.

Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa z obrazoviek Doma budú prihovárať moderátor Roman Juraško a Boris Pršo, ktorí v štúdiu privítajú aj viacerých hostí. Najzaujímavejšie róby na červenom koberci bude hodnotiť stylistka Zuzana Kanisová. Priamy prenos bude hodnotiť moderátor Športových novín a veľký filmový fanúšik Peter Varinský ale aj moderátor Matej "Sajfa" Cifra či herec Juraj Hrčka.

Priamy prenos sa na Doma začína o 1.00 v noci z nedele na pondelok.

Odporúčame aj: Najviac nominácií na Oscara získal La La Land, pozrite si zoznam nominácií

Z pražského štúdia ČT budú divákov sprevádzať filmoví publicisti Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka.

Favoritom tohtoročného 89. ročníka je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella, ktorý je nominovaný až v 14 kategóriách. Počtom nominácií La La Land dorovnal historický rekord veľkofilmu Titanic z roku 1997 a snímku Všetko o Eve z roku 1950. Medzi ďalšími nominovanými filmami sú sci-fi Prichádzajúce Denisa Villeneuva, Moonlight Barryho Jenkinsa, Fences, ktorého réžie sa ujal Denzel Washington, alebo dráma Miesto pri mori Kennetha Lonergana. Šancu na ocenenie hereckého výkonu majú okrem iného Casey Affleck, Denzel Washington či Ryan Gosling v mužských kategóriách a Maryl Streep, Natalie Portman alebo Emma Stone medzi ženami.

Odporúčame aj: Kvôli Trumpovmu zákazu nemôže prísť na odovzdávanie Oscarov režisér nominovaného filmu

V rámci slávnostného ceremoniálu naživo zaznejú päť nominované piesne. Medzi interpretmi bude napríklad Justin Timberlake s Cant Stop the Feeling z filmu Trollovia alebo Sting s piesňou Empty Chair z filmu Jim: The James Foley story. Ani v tejto kategórii nechýbajú nominácie La La Landu, ktorý je zastúpený hneď dvoma piesňami - City of Stars a Audition (The Fools Who Dream).