Zákazníkov UPC nemilo prekvapil list so zmenou ceny aj služby

Zákazníkov UPC nemilo prekvapil list so zmenou ceny aj služby Ilustr. foto: UPC

 „Pošlú vám oznámenie o zdražení, zmene programu uprostred viazanosti... Nalákať na nízku cenu a potom po čase zdražieť a žmýkať z peňazí," napísal nahnevaný zákazník David.

 


V týchto dňoch veľká časť zákazníkov dostala od spoločnosti UPC Broadband Slovakia list, v ktorom im spoločnosť oznamuje, že im od 1.4.2017 mení služby, končí poskytovanie existujúcej služby internetu a mení na novú ponuku s rýchlejším internetom.

 

„Ak využívate služby vo viazanosti, dôjde dňa 1. 4. 2017 k jej obnoveniu. Od toho dátumu bude viazanosť len na 12 mesiacov s automatickým obnovením," píše v liste spoločnosť.

„Chápem, že ste boli zvyknutý na Vašu pôvodnú cenu služieb, a zvýšenie Vás nepotešilo. No pevne verím, že naše služby majú pridanú hodnotu, pre ktorú sa oplatí ich využívať aj naďalej," odpovedá admin UPC rozhorčeným zákazníkom na facebooku.

UPC už v januári zmenila pôvodnú ponuku služieb. "V rámci uvedenia týchto produktov sme sa rozhodli poskytnúť túto ponuku aj našim terajším zákazníkom, ktorých si veľmi vážime. Preto od 1. apríla 2017 prevádzame všetky internetové a televízne služby na túto ponuku. Súčasne s touto zmenou dochádza k zmene Všeobecných podmienok, Špecifikácie služieb a úpravám novej tarify UPC, jednorazových cien a iných platieb," povedal pre Omédiách.com hovorca spoločnosti UPC Jaroslav Kolár.

Nové TV balíčky od 1. 4.:
Klasik (bývalý balíček Entry) = 11 €, Komfort (bývalý balíček Basic) = 17 €, Komplet (bývalý balíček Exclusive) = 37 €.

Zmena Všeobecných podmienok je účinná pre všetkých zákazníkov od 1. 4. 2017. Zmena služieb sa prejaví prvýkrát vo vyúčtovaní od 1. 4. 2017, prípadne v najbližšej nasledujúcej faktúre (podľa dátumu, kedy zákazník dostáva vyúčtovanie). O zmene informuje UPC vštkých zákazníkov listom.

Cena sa u zákazníkov zvyšuje rôzne

Zmeny sú rozdielne v závislosti od ponuky a kampane, ktorú jednotliví zákazníci využívajú. „Zákazníci s touto zmenou získajú zároveň zvýhodnenie služieb v podobe výrazného zvýšenia rýchlostí internetového pripojenia, pridania videotéky MyPrime s možnosťou sledovať viac ako 2000 filmových a seriálových titulov všetkých žánrov, mobilnej televízie Horizon Go, pridania funkcie 7-dňového TV Archívu a podobne," hovorí Kolár.

Spoločnosť zároveň píše, že každý má právo ku dňu 1. 4. 2017 služby bez sankcie ukončiť. „Ak sa zákazník takto rozhodne, je potrebné, aby nás informoval čo najskôr listom s vlastnoručným podpisom - najneskôr však do dátumu zmeny služby - aby sme boli schopní vašu žiadosť včas technicky spracovať," povedal Kolár.

Nová a stará tarifa UPC: