Film Únos získal už za prvý víkend rekordnú návštevnosť, prekonal aj Evitovku

Film Únos získal už za prvý víkend rekordnú návštevnosť, prekonal aj Evitovku Reprofoto Únos

Nový film Únos, inšpirovaný praktikami Vladimíra Mečiara a Ivana Lexu, má za sebou nielen premiéru ale aj rekord.

 


Slovenský politický triler inšpirovaný autentickými udalosťami 90.rokov si prišlo do slovenských kín pozrieť 67 369 divákov. Spolu s predpremiérami ho tak doteraz videlo 69 354 divákov, oznámil distributér v tlačovej správe.
Film Únos režisérky Mariany Čengel Solčanskej (ktorá režírovala napríklad Láska na vlásku, Legenda o lietajúcom Cypriánovi), sa dostal na prvú priečku vo víkendovej návštevnosti slovenských a českých filmov v našich kinách. Prekonal tak komédiu Evity Všetko alebo nič alebo film Červený kapitán či Bathory Juraja Jakubiska.

 

Podrobnosti o filme: Únos je o mafii, politikoch a únose prezidentovho syna

Súčasne sa film Únos dostal do rebríčka TOP 10 najlepších otváracích víkendov podľa návštevnosti v slovenských kinách a z 8. miesta za sebou zanechal kinohity Fantastické zvery a ich výskyt, všetky diely Harryho Pottera, či bondovku Spectre.

„Najlepším meradlom úspechu slovenského filmu je jeho návštevnosť práve na Slovensku. Som veľmi rada, že tento ťažký ľudská príbeh zaujal toľko divákov a stal sa aj predmetom celospoločenskej diskusie. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k jeho vzniku a všetkým, ktorí sa prišli pozrieť," povedala režisérka a scenáristka filmu Mariana Čengel Solčanská.

Film prichádza v čase, keď je na politickej scéne otvorená téma zrušenia Mečiarových amnestií.