Bývalá riaditeľka Markízy zvažuje kandidatúru na šéfku RTVS

Bývalá riaditeľka Markízy zvažuje kandidatúru na šéfku RTVS Reprofoto youtube M. Knažko

Bývalá riaditeľka televízie Markíza a mediálna poradkyňa ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka Zuzana Ťapáková aj po kauze, na ktorú upozornilo Transparency International Slovensko, zvažuje, že by kandidovala na šéfku RTVS.

„Zvažujem, nič sa na tom nezmenilo. Nemám prečo meniť svoje rozhodnutie. Aj keď snaha znemožniť ma cez údajnú kauzu bola a je ozaj impozantná. Verím tomu, že tento mediálny hon na čarodejnice nijako neovplyvní vnímanie mojej prípadnej kandidatúry," povedala v rozhovore pre Denník N.

TIS upozornila na základe svedectva Zuzany Hlávkovej na zásadnú úlohu Ťapákovej v kauze zákaziek slovenského predsedníctva.

Funkčné obdobie súčasnému generálnemu riaditeľovi Václavovi Mikovi končí tento rok. Parlament bude voliť nového riaditeľa, pričom Mika nevylučuje kandidatúru, spomína sa aj meno jeho niekdajšieho rivala vo voľbách, dnes šéfa TASR Jaroslava Rezníka.

Ťapáková v rozhovore kritizuje aktuálneho riaditeľa Miku: „...v jednom z posledných rozhovorov hovoril o tom, že televízia dosiahne vynikajúci finančný výsledok. Je pre mňa zľahka zarážajúce, že na jednej strane hovorí o neudržateľnom financovaní a na strane druhej o skvelých finančných výsledkoch."

Zuzana Ťapáková bola riaditeľkou Markízy od roku 2010 do roku 2013. Predtým bola v Markíze riaditeľkou Centra marketingu televízie, zabezpečovala propagáciu televízie na verejnosti, strategické plánovanie imidžu v rámci Public relations a Corporate identity. Minulý rok sa objavila v prezidentskej kampani, keď podporila v kandidatúre Milana Kňažka.