Profesor vysvetľuje, ako sa do záberu BBC dostali jeho deti a prečo žene nepomohol

Profesor vysvetľuje, ako sa do záberu BBC dostali jeho deti a prečo žene nepomohol Reprofoto BBC

Rodina britského profesora medzinárodných vzťahov Roberta Kellyho sa nečakane preslávila: počas rozhovoru, keď ho natáčala BBC, do jeho pracovne vtrhli jeho dve malé deti.

 

 

Do izby, kde prebiehal živý rozhovor so stanicou BBC cez Skype, v ktorom Kelly komentoval dianie v Južnej Kórei, najprv tanečným krokom vošla dcéra, vzápätí doťapkal niekoľkomesačný syn a za nimi vrazila do dverí zhrozená manželka a ťahala po klačiačky deti preč. Analytik ostal len sedieť a gúľal očami. Video obletelo celý svet.

Video počas piatku a soboty videli na internete milióny divákov, ktorí na sociálnych sieťach nešetrili pobaveným komentármi.

Dnes v ďalšom rozhovore pre BBC už manželia spomínajú na pocity, ktoré vtedy mali a vysvetlili, ako sa do miestnosti dostali deti.

Zvyčajne sa pri podobných rozhovoroch v pracovni zamyká, teraz na to zabudol.

Zároveň manželka nevenovala pozornosť deťom, lebo manželov rozhovor nahrávala vo vedľajšej miestnosti. Medzi rozhovorom cez Skype a priamym vysielaním bola dvadsať sekundová medzera. Akonáhle žena videla na obrazovke, že v manželovej domácej pracovni sú obe deti, bežala pre nich. Komentáre zo sociálnych sietí, kde bola považovaná za pestúnku, ďalej nekomentovala.

Manželský pár rozhodne nečakal takú vlnu pozornosti. "Musel som si vypnúť telefóny, odhlásiť sa z twitteru aj facebooku," povedal Kelly. Jeho žena prezradila, že posledných pár dní im prinieslo nemálo stresu, ale snažia sa všetko zvládnuť. Počas rozhovoru sa ospravedlnili, že na žiadne otázky neodpovedali, pretože ich zaskočil obrovský záujem.

Komentátor BBC konštatoval, že sa na jeden či dva dni sa stali tou najslávnejšou rodinou na svete, a nástup detí a reakciu rodičov označil za dokonalú situačnú komédii. Manželia sa samozrejme spätne na scénku niekoľkokrát pozerali, pripadne im humorná a chápu, prečo toľko ľudí pobavila. "Skrátka sme sa tomu zasmiali, ale tiež sme sa obávali, že sa nám BBC už nikdy neozve," uviedla Kellyho manželka.