Danko vyšiel s pravdou von: chce štátnu televíziu

Foto: Omédiách.com Foto: Omédiách.com

Po Robertovi Ficovi sa tento týždeň venoval RTVS aj predseda SNS.

 


Slovenská národná strana mala dnes snem, po ktorom jej predseda Andrej Danko na tlačovej besede predstavil víziu strany. Vyjadril sa aj k RTVS. Nepáči sa mu súčasná forma verejnoprávnych médií, medzi ktoré okrem RTVS (rozhlas a televízia) patrí aj Tlačová agentúra SR. Verejnoprávnosť chce zrušiť. "Netajím sa tým, že budem sa snažiť nastavovať niektoré veci ako nový politický program. Áno, budete z mojich úst počuť vety, ako napríklad, že radšej by som sa tu nehral na verejnoprávnosť RTVS, ale zrušil všetky koncesie a hlásim sa k štátnej televízii," povedal.

 Odporúčame aj: Mistríková pri preberaní ceny: Verejnoprávne médiá nemajú slúžiť vám, politikom!

„Ale nie preto, aby som urážal každého, kto doteraz prispel k vývoju televízie a rozhlasu, ale preto, že si myslím, že ak má niekto zodpovednosť za niečo, tak sa musí k nej hlásiť. Pretože si myslím, že niektoré úlohy, ktoré majú plniť verejnoprávne médiá, sa nedajú pod rúškom rôznych rád – licenčných a ďalších napĺňať," povedal Danko.

Danko už viackrát kritizoval RTVS, nepáči sa mu spravodajstvo,či to, že niektoré relácie RTVS vyrába externe. Výhrady mal aj k súčasnému šéfovi RTVS Václavovi Mikovi: „Ak chce pokračovať ako riaditeľ ďalej, ale so zvýšeným poplatkom, je to jeho vízia. Ale určite príde aj niekto iný, kto predloží zlepšenie pomerov a vlastné relácie," povedal Danko minulý rok.

V minulosti spojil SNS s ovládnutím RTVS: „Ak by mala Slovenská národná strana RTVS alebo ministra kultúry, vtedy by sme boli na ťahu," reagoval Danko na otázku, kedy predložia návrhy na zlepšenie financovania RTVS, keďže sú proti zvyšovaniu koncesionárskych poplatkov, ktoré presadzoval minister kultúry Marek Maďarič.

SNS mala výhrady k súčasnému šéfovi RTVS Mikovi, ktorý v piatok ohlásil kandidatúru. Podpredseda SNS Anton Hrnko v minulosti povedal, že Mika je pre SNS nepriechodný.