RTVS prinesie výpravný britský seriál Kráľovná Viktória

RTVS prinesie výpravný britský seriál Kráľovná Viktória Foto: RTVS

Televízna dráma opisuje medzníky vlády jednej z najznámejších panovníčok v histórii ľudstva.


Miniséria Kráľovná Viktória televíznej producentky Daisy Goodwinovej, ktorú natočila britská televízia ITV, sa dostane aj na obrazovku RTVS. Prvú časť odvysiela RTVS v nedeľu 9. apríla o 21:20 na Jednotke.

Rozpočet prekročil 10 miliónov libier, tvorcovia nešetrili na scénickej či kostýmovej výprave. Seriál sa nakrúcal v scenériách panstva Yorkshire v severnom Anglicku.

Dramatický seriál bude plný romantiky, škandálov a intríg, ktorými bol kráľovský dvor preplnený. Dej seriálu sleduje nevídaný rozmach britského impéria počas viktoriánskej doby a prvé kroky panovníčky, vďaka ktorým sa stala nezabudnuteľnou historickou postavou.

„Kráľovná Viktória sa zameriava na dôkladné mapovanie reálnych historických udalostí, scenár bol pripravovaný na základe autentických denníkov, ktoré si viedla sama Viktória. Vďaka nim sa tvorcom podarilo živo a presne zachytiť prerod impulzívnej mladej dievčiny v najsilnejšiu svetovú panovníčku, matku, manželku a hlavu najväčšieho svetového impéria. Historicky presne zachytené udalosti sa sústreďujú na najdôležitejšie momenty jej panovania," píše RTVS.

V hlavných úlohách:
Kráľovná Viktória Jenna Colemanová
Pinc Albert Tom Hughes
Lord Melbourne Rufus Sewell
Vojvodkyňa z Kentu, matka Viktórie Catherine Flemingová
Sir John Conroy Paul Rhys