Ohlásil sa ďalší záujemca o šéfovanie v RTVS

Ohlásil sa ďalší záujemca o šéfovanie v RTVS PrtSc RTVS

K Václavovi Mikovi sa prihlásil ďalší kandidát, ktorý chce zabojovať o stoličku v Mlynskej doline.

 


Kandidatúru dnes ohlásil Jaroslav Rezník, ktorý sa s Václavom Mikom v súboji stretol pred 5 rokmi. Pri tajnej voľbe v parlamente vtedy získal Mika 74 hlasov a Rezník dva hlasy.

 

Rezník je v súčasnosti generálnym riaditeľom Tlačovej agentúry SR.

Kandidatúru ohlásil cez PR článok, ktorý vyšiel ako redakčný článok v servise TASR. V článku sa o Rezníkovi píše len v superlatívoch. „Áno, pôjdem a predostriem odbornej i laickej verejnosti svoju víziu ďalšieho možného smerovania RTVS. Moje rozhodnutie vyplýva z môjho celoživotného pôsobenia na strane verejnoprávnych médií. Nech kandidatúra dopadne akokoľvek, už len to, že predložím víziu, môže byť príspevkom do diskusie, ako sa má ďalej verejnoprávna služba vyvíjať," povedal pre TASR Rezník.

Rezník chce tri kanály RTVS s tým, že Dvojku chce zmeniť na spravodajský a športový kanál. Tretí by bol pre deti a večer pre náročného diváka, podobne ako ČT Art.

Odporúčame aj: Mika poslal list zamestnancom, ohlásil tak kandidatúru

V článku TASR sa žiadna negatívna zmienka v súvislosti s Rezníkom nespomína. Ani to, že už dvakrát neúspešne kandidoval, ale ani kauzy TASR z posledných dní: Napríklad TASR podpísala zmluvu s proputinovskou agentúrou, od ktorej po kritike odstúpila. V januári Denník N informoval o tom, že za Rezníka sa polovica verejnoprávneho portálu TASR dostala do rúk firmy blízkej Slavii Capital.

Jaroslav Rezník sa narodil v roku 1966 v Ružomberku. Vyštudoval slovenský, ukrajinský jazyk a literatúru na Filozofickej fakulte UPJŠ v Prešove. Po základnej vojenskej službe sa vrátil na Katedru slovenského jazyka a literatúry ako pedagóg. V roku 1993 nastúpil na post riaditeľa do Regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu v Košiciach, v roku 1997 sa stal ústredným riaditeľom SRo, v roku 2005 začal pracovať na Ministerstve kultúry.
Rezník bol zvolený za šéfa TASR už v roku 2007. Po prijatí nového zákona o TASR bol zvolený v roku 2009 opätovne.

Nového riaditeľa budú voliť poslanci NR SR v tajnej voľbe v júni tohto roka. Prihlášky môžu kandidáti posielať do 10. mája.