Penta získala ďalšie médium

Penta získala ďalšie médium Foto: Regionalnitelevize.cz

Finančná skupina Penta Investments rozširuje svoj mediálne aktivity – získala rozhodujúci vplyv v televízii.

 

 

Jej české vydavateľstvo Vltava Labe Media (VLM) kúpilo 70 percentný podiel v spoločnosti Regionální televize CZ, ktorá prevádzkuje celoplošný televízny program regionalnitelevize.cz. Doterajšia majiteľka firmy Eva Stejskalová zostane výkonnou riaditeľkou spoločnosti. Vydavateľstvo to dnes uviedlo v tlačovej správe. Cenu transakcie neoznámilo.

Regionalnitelevize.cz sa zameriava na správy z politiky, ekonomiky, športu či kultúry z českých, moravských a sliezskych regiónov. Ide o jedinú českú celoplošnú televíziu plne zameranú na dianie v regiónoch. Program regionalnitelevize.cz je šírený cez pozemné vysielače, satelit, v káblových sieťach aj v IPTV na základe celoplošnej televíznej licencie.

Vltava Labe Media je druhé najväčšie české vydavateľstvo s 17 percentným trhovým podielom. Vydáva spravodajské noviny Denník, lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondícia, National Geographic, dvojmesačník Kreativ Praktická žena, tradičné tituly Květy, Vlasta, Překvapení a mesačník Dům a záhrada. Súčasťou portfólia sú online tituly www.denik.cz, www.dotyk.cz, www.kafe.cz, www.cars.cz a www.automix.cz. Je súčasťou investičnej skupiny Penta Investments, ktorá na Slovensku kontroluje News and Media Holding.

"Našou víziou je, aby sa vydavateľstvo Vltava Labe Media stalo partnerom číslo jedna pre každého, kto hľadá regionálne informácie alebo chce komunikovať a informovať v regiónoch. Aj z tohto dôvodu rozširujeme našu ponuku a vstupujeme do regionálnych televízií. Regionální televíze CZ logicky zapadá do nášho portfólia. Verím, že toto spojenie pomôže rozvoju aj nášho video obsahu," uviedol generálny riaditeľ VLM Michal Klíma.

Spoločnosť Regionální televize CZ je na trhu päť rokov. V decembri mala regionalnitelevize.cz 400.000 užívateľov. Transakciu musí ešte schváliť česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie.