Print this page

JOJ reaguje na vyhlásenie niektorých operátorov, že ju chcú vyradiť ILustr.foto: JOJ

„Sme pripravení na vyradenie staníc JOJ, JOJ Plus a WAU z programovej ponuky," oznámila dnes Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií, ktorá zastrešuje 22 poskytovateľov retransmisie.

 


Asociácia to vysvetľuje tým, že odmieta pristúpiť na ultimatívne finančné podmienky, ktoré jej dala JOJ Group a ktoré by znamenali zvýšenie poplatkov pre divákov. A zároveň považuje za neakceptovateľnú jej výzvu na vyradenie českých verejnoprávnych staníc z ponuky.

 

Podrobnosti: Operátori združení v APKT sú pripravení vyradiť všetky programy JOJ z ponuky

JOJ sa voči tomu ohradila

"Ohradzujeme sa voči klamlivej kampani zo strany APKT. Nie sme však prekvapení rétorikou tejto asociácie, ktorej vedenie od začiatku pristupovalo k našim rokovaniam deštruktívne," píše v reakcii pre Omédiách.com Miroslava Klempová z JOJ Group.
Zástupcovia televízie a APKT rokovali dlhšie. „Rokovania prebiehali od novembra minulého roku, no vždy, keď sme sa priblížili k nejakému riešeniu, na nasledujúcom stretnutí ho APKT dementovalo. V apríli sme požiadali vedenie APKT, aby oznámili svojim členom, že sa na úrovni vedenia asociácie nedohodneme a JOJ začala rokovať o podmienkach nových zmlúv priamo s jednotlivými operátormi," píše Klempová.

Do asociácie patrí 22 operátorov, z nich podľa Klempovej len traja neodpovedajú na snahy televízie o komunikáciu, s ostatnými členmi prebiehajú bezproblémové bilaterálne rokovania, ktoré smerujú k podpísaniu kontraktov. Ďalší operátori sú združení v občianskom združení SAKT.

„Na rozdiel od APKT, Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie (SAKT) rokuje s TV JOJ veľmi profesionálne. SAKT združuje 89 prevádzkovateľov káblovej retransmisie, spolupracuje s nami na tvorbe zmlúv a so žiadnym operátorom neevidujeme konflikt," hovorí Klempová. Pokúšame sa získať stanovisko SAKT aj jej jednotlivých väčších členov.

Čo na to ďalšie združenie operátorov SAKT?

„SAKT naďalej pokračuje v rokovaniach s MAC TV ohľadom poplatkov pre kanály Joj, Joj Plus, Wau za lineárne vysielanie (HD, SD), archív a OTT- distribúciu cez verejný internet. Rokovania budú pokračovať do času pokiaľ sa nám nepodarí vyjednať akceptovateľné nediskriminačné podmienky pre našich členov, ktoré by sa aplikovali do Rámcovej dohody. Úvaha o možnom vyradení týchto kanálov z našich ponúk je zatiaľ predčasná, nie však úplne vylúčená ako krajné riešenie - v prípade neúspechu v našich rokovaniach," reagoval pre Omédiách.com Vlastimil Lakatoš z Antik Telecom za SAKT.

 "Aktuálne rokujeme, a áno, je tu aj riziko, že by stanice mohli byt vyradené z ponuky," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa Orange Ivica Hricová.