Discovery, Eurosport a ďalšie programy možno na Skylinku skončia

Discovery, Eurosport a ďalšie programy možno na Skylinku skončia Foto: Discovery Networks

Koncom tohto mesiaca môže nastať situácia, že spoločnosť Discovery Networks ukončí vysielanie všetkých platených programov na televíznych platformách spoločnosti M7 Group S.A. v krajinách Beneluxu (CanalDigitaal, TV VLAANDEREN, TéléSat, Online.nl), v Českej republike a na Slovensku (Skylink), Rakúsku (HD Austria) a Nemecku (M7 Deutschland).

 

 

Stane sa tak v prípade, že prebiehajúce jednanie medzi spoločnosťami M7 Group S.A. a Discovery Networks nepovedú k uspokojivému výsledku, upozorňuje v tlačovej správe prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group.

Ukončenie vysielania sa môže týkať všetkých programov Discovery, pretože Discovery Networks požaduje televíznych operátorov odoberať buď všetky stanice alebo žiadne. V jednotlivých krajinách sa ponuka programov líši, ale celkovo zahrňuje programy Discovery, TLC, DMax a športové programy Eurosport.
"Novo požadované poplatky zdvojnásobujú už i tak značné čiastky, ktoré nám Discovery Networks za svoje programy dnes účtuje. Nové finančné požiadavky sú úplne mimo realitu, a to najmä vzhľadom k priemernej výkonnosti týchto programov na jednotlivých trhoch," povedal Hans Troelstra, výkonný riaditeľ spoločnosti M7 Group.

Pokiaľ obidve strany do konca tohto mesiaca nedosiahnu dohodu, pripravuje spoločnosť M7 Group záložný scenár, ktorý umožní zákazníkom sledovať iné, žánrovo podobné programy, bez zvyšovania cien.

Aktualizácia o stanovisko Discovery Networks (28. 4.):

Od 1. mája 2017 môžu zákazníci spoločnosti Skylink stratiť prístup k staniciam spoločnosti Discovery Networks: Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery Channel, Animal Planet a HD Showcase. Aj cez naše maximálne úsilie zatiaľ bohužiaľ nedošlo k novej dohode.

Chápeme frustráciu, ktorú táto správa môže spôsobiť našim fanúšikom, a chceli by sme ich uistiť, že robíme všetko pre to, aby mohli aj v budúcnosti sledovať svoje obľúbené relácie na Discovery Channel a Eurosportu.

V posledných rokoch sme intenzívne investovali do obsahu, vrátane zábavy i športu, ktorý si našu diváci obľúbili. Vďaka tomu sme im mohli ponúknuť populárne relácie ako V divočine s Bear Grylls, Wheeler Dealers, Zlatá horúčka či nové relácie, medzi ktoré patrí napríklad Záchranné akcie na Mount Everestu, Idris Elba: Zápasník alebo Cooperov poklad. Eurosport zase prináša zážitky z najzaujímavejších športovej udalosti typu Roland Garros, US Open a ostatných tenisových turnajov, Giro D'Italia, Tour de France, Vuelta a España aj ďalších zaujímavých cyklistických pretekov alebo každý okamih nadchádzajúcich olympijských hier od roku 2018.

Naše kanály sú naďalej k dispozícii na všetkých ostatných hlavných distribučných platformách v Českej republike a na slovenské, vrátane Digi TV, UPC, O2 TV, DIGI Slovakia, Magio televíziám slovenských Telekomu, freeSAT. Živý obsah Eurosportu je k dispozícii kedykoľvek a kdekoľvek na platforme Eurosport Player, o ktorej sa dozviete viac na adrese www.eurosportplayer.com.