CNN odmietla odvysielať spot Trumpa. Vadila jej jedna pasáž

CNN odmietla odvysielať spot Trumpa. Vadila jej jedna pasáž Reprofoto: Right Side BN

Americká spravodajská televízia CNN sa dostala do sporu s Bielym domom, keď odmietla vysielať reklamu oslavujúcu prvých 100 dní Donalda Trumpa v úrade prezidenta USA.

Dôvodom pre CNN bola pasáž, v ktorej klip obviňuje hlavné americké médiá zo šírenia lživých správ - fake news.

CNN je na zozname médií, ktoré Trump opakovane kritizuje za údajnú neobjektivitu a šírenie vymyslených informácií. Spolu s niekoľkými ďalšími televíznymi stanicami a denníkmi The New York Times alebo The Washington Post prezident odsudzuje CNN za spôsob, akým informovala o jeho volebnom súboji s Hillary Clintonovou aj o jeho konaní po januárovej inaugurácii.

"Hlavné médiá nešíria falošné správy, preto je reklama klamlivá a vzhľadom k pravidlám ju zaradíme (do vysielania) len v prípade, že bude táto časť odstránená," uviedlo podľa agentúry AP vedenie CNN. Podľa Trumpových spolupracovníkov televízia neprijala reklamu preto, že "sa nezlučuje s jej vnímaním".

Polminútová reklama, uvedená slovami "Amerika sotva kedy videla taký úspech", beží na televíznych staniciach Fox News Channel a Fox Business Network, ktoré sú blízke konzervatívnemu krídlu Republikánskej strany.