V Bratislave a okolí sa bude natáčať slovensko-česko-ruská dráma Pivnica

V Bratislave a okolí sa bude natáčať slovensko-česko-ruská dráma Pivnica Facebook @JeanMarc_Barr

Francúzsky herec Jean-Marc Barr, známy z filmu Luca Bessona Magická hlbočina a z filmu Larsa von Triera, stvárni hlavnú úlohu v psychologickej dráme s kriminálnou zápletkou Pivnica (The Cellar).

 


Film režiséra Igora Vološina sa začne natáčať v slovensko-česko-ruskej produkciu 8. mája, oznámila dnes ČTK hovorkyňa filmu Helena Hejčová. Vedľa neho sa objaví ruská herečka Olga Simonovová. Zo slovenských hercov Milan Ondrík, z českých napríklad Zuzana Vejvodová či Roman Skamene.

 "Manželstvo dvojice štyridsiatnikov Milana a Táne prechádza krízou. Odcudzenie rodičov ťažko prežíva ich dcéra Lenka. Jedna prázdninová noc im zmení život. Podozrenie z nevery sa potvrdí, Lenka nepríde domov z párty. Nastáva vyšetrovanie, zúfalstvo, neistota a tragédia," povedala k príbehu Hejčová. Film je o netolerancii, narušených medziľudských vzťahoch, neschopnosti riešiť rodinné problémy a strate základných hodnôt v súčasnom svete.

Na príbehu rozpadajúceho sa manželstva rodin Labátovcov a náhlej smrti dcéry Lenky autor poukazuje na driemjúce potenciálne zlo, nachádzajúce sa vnútri človeka bez ohľadu na dobu, ktorú žije, píše slovenská produkčná spoločnosť Furia Film, ktorá sa na projekte spolupodieľa.

Celkovo sa má točiť 34 dní do konca roka predovšetkým na Slovensku. Príbeh je zasadený na vidiek Slovenska – nakrúcať sa bude v okolí Starej Turej ale aj v centre Bratislavy. Exteriérové motívy sa budú nakrúcať v okolí Bratislavy a na Záhorí.

"Projekt bol podporený Štátnym fondom kinematografie v rámci minoritných koprodukcií, Slovenským audiovizuálnym fondom, ruským ministerstvom kultúry a fondom Eurimages," dodala Hejčová.

Igor Vološin sa narodil roku 1974 v Sevastopole. Pred absolvovaním moskovského filmového inštitútu VGIK pracoval ako herec a režisér v Sevastopoľskom mládežníckom divadle. V celovečernej tvorbe debutoval v roku 2008 víziou drogovej scény v Petrohrade Nirvána, ktorá mala svetovú premiéru na Berlinale. Vysoko hodnotená je jeho sociálna dráma Beduín, uvedená o dva roky neskôr na karlovarskom festivale.