Print this page

Šialená show sa televízii Prima vymkla kontrole, riadená bola zvonku Reprofoto One Man Show

Vulgárny súťažiaci Karel s poruchou prilákal k obrazovkám rekordné množstvo divákov a stal sa témou bulváru aj sociálnych sietí. Všetko však bolo inak, reality šou bola zneužitá zvonku na inú kampaň.

 

 

Kamil Bartošek, v Česku známy pod prezývkou Kazma Kazmitch so svojim tímom pod značkou One Man show pripravil na televíziu Primu premyslený podvod, ktorý dnes v noci odhalil na Stream.cz. Do kulinárskej šou Prostřeno prihlásili až dvoch vlastných ľudí, a skrytými kamerami nahrávali celý priebeh šou a ovplyvňovali chod pomocou svojich ľudí medzi súťažiacimi. Hlavným hrdinom bol IT technik Karel Ondrka.

Dostať sa do reality šou podľa Kazmu nebol problém. "Televízie chcú sledovanosť, preto si do takýchto relácii vyberajú exotov a dementov a my zhodou okolností takéhoto exotického dementa máme," popisuje prípravu. Preto podali prihlášku na ktorú napísali, že Karel spáva v truhle, chová v byte sliepku a je na staršie ženy. Má aj Tourettov syndróm, čo je vrodené neurologicko-psychiatrické ochorenie, ktorého hlavnými prejavmi sú pohybové a zvukové tiky. Televízia okamžite zareagovala.

Kulinárska šou sa odohrávala aj v byte Karla. Ten Kazma so svojimi ľuďmi dôkladne pripravil - mal zabudovaný skryté kamery, dokonca bol jeho štáb schovaný v byte a dianie sledovali cez špeciálne zrkadlo. Nahrali to, ako sa štáb Primy špecializuje hlavne na kontroverzné scény a sám vyvoláva napätie a priebeh manipuluje.

Najsilnejší moment kontroverznej šou bol záchvat Karla a pohľad na to, že štáb Primy zjavne vidí, že ich súťažiaci nie je v poriadku.

Celú akciu pripravoval Kazma a jeho tím pol roka. Prečo to robili? Kazmov tím v spolupráci s občianskym združením Atos chceli poukázať na problémy ľudí s týmto syndrómom, zároveň ukázali zákulisie prípravy reality šou.

Objavujú sa aj špekulácie, že o celej akcii TV Prima vedela.

Pozrite si stanovisko televízie Prima.

Prima nie je jediná televízia, ktorú Kazma využil. Pred dvoma rokmi nachytal aj Českú televíziu, keď jej do priameho prenosu Českého leva nastrčil dvojníka Jima Carreyho.

Odhalenie od One Man Show: https://www.stream.cz/onemanshow/10017526-odhaleni-nejvetsiho-televizniho-skandalu-v-cesku

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.