Čiernohorský premiér sa vyjadril k incidentu, keď ho odstrčil Trump

Čiernohorský premiér sa vyjadril k incidentu, keď ho odstrčil Trump Reprofoto Twitter BBC

 Televízne kamery včera v Bruseli zaznamenali, ako americký prezident Donald Trump nevyberaným spôsobom odstrčil premiéra Čiernej Hory.

 

 

Trump vo chvíli, keď nebol na čele skupiny štátnikov v blízkosti šéfa NATO, odstrčil čiernohorského premiéra Duška Markoviča a postavil sa pred neho. Na sociálnych sieťach to vyvolalo stovky kritických komentárov.

Podrobnosti: Kamera zaznamenala, ako Trump odstrčil čiernohorského premiéra

Čo na to odstrčený premiér?

Markovič to pre čiernohorskú televíziu RTCG komentoval slovami, že „išlo o neškodnú situáciu." Dodal, že je prirodzené, že prezident USA bude v prvom rade a že Čierna Hora má naďalej záujem o priateľstvo s Washingtonom.

Trumpovo nevyberané gesto vyvolalo na sociálnych sieťach stovky kritických komentárov. "Nemôžem sa rozhodnúť, či sa mám smiať, alebo plakať," napísala na twitteri Američanka Tatia Singeltonová. Ďalší písali, že úroveň sa kúpiť nedá, alebo označovali Trumpovo správanie za detinské. Na internete sa tiež objavila petícia amerických používateľov vyzývajúca Trumpa, aby sa Markovičovi písomne ospravedlnil.

Čierna Hora sa budúci mesiac oficiálne stane 29. členom NATO. Krajina disponuje asi 2000 vojakmi a má prístup k Jadranskému moru. Proti vstupu Čiernej Hory do NATO protestuje miestna opozícia a Rusko.