Pozrite sa, kde môžete sledovať verejné vypočutie kandidátov na šéfa RTVS

Pozrite sa, kde môžete sledovať verejné vypočutie kandidátov na šéfa RTVS Ilustr.foto RTVS

Nového generálneho riaditeľa RTVS budú v júni voliť v tajnom hlasovaní poslanci parlamentu. Ešte predtým bude verejné vypočutie kandidátov pred poslancami výboru pre kultúru a médiá.

 

 

Vypočutie začne v utorok 30. mája o 9:00 a bude sa odohrávať v starej budove NR SR v Sále Ústavy SR na Župnom námestí v Bratislave.

Na verejné vypočutie bolo pozvaných 9 kandidátov: Peter Abrahám, Richard Dírer, Fedor Flašík, Norbert Majer, Václav Mika, Jaroslav Rezník, Michal Ruttkay, Zuzana Ťapáková a Stanislav Velitzky.

„Verejné vypočutie kandidátov na funkciu generálneho riaditeľa RTVS bude možné sledovať prostredníctvom web stránok NR SR www.nrsr.sk; tv.nrsr.sk. Využiť na tento účel je možné aj mobilné telefóny (smartfóny) a tablety. Podporované platformy sú: Apple a Android," informuje kancelária NR SR.

Odporúčame aj: Prinášame niektoré projekty kandidátov na šéfa RTVS

Výbor zaujme stanovisko do 2 dní od vypočutia a predloží návrh na voľbu generálneho riaditeľa Národnej rade SR.

Po vypočutí zverejní výbor projekty jednotlivých kandidátov.

Očakáva sa, že tajná voľba nového šéfa RTVS bude koncom júna. Ak žiaden z kandidátov nezíska nadpolovičný počet hlasov poslancov, opakovaná voľba by mala byť o niekoľko dní. Do druhého postupujú dvaja najúspešnejší kandidáti.

Funkčné obdobie súčasného šéfa RTVS končí začiatkom augusta.