Ťapáková: Najväčší prienik vidím s projektom Rezníka

Ťapáková: Najväčší prienik vidím s projektom Rezníka Reprofoto TV NRSR

Počas dnešného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS ako posledná predstúpila pred poslancov bývalá riaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková. 

Hneď na začiatku sa Ťapáková pustila do hodnotila projektov ostatných kandidátov. Potom skonštatovala, že nestihla odprezentovať druhú polovicu svojho projektu.

Niektoré projekty predrečníkov označila za odtrhnuté od reality, ironicky sa dotkla toho, že jeden kandidát dal do projektu spoluprácu s youtubermi.

„Richard Dírer mal ambiciózny projekt, ale dovolím si v niektorých veciach s ním nesúhlasiť. Všetky prieskumy, ktoré sa netýkajú len Slovenska ale dokonca aj USA, ukazujú že lineárna televízia stráca najmenej divákov. Je to veľká sila, oproti printovým médiám a rádiám, ktoré strádajú tým, že sa spúšťajú online weby," povedala.

Najväčší prienik svojho projektu vidí s projektom Jaroslava Rezníka.

Jej prezentácia bola skôr všeobecná. Televízia pod taktovkou Ťapákovej by stála na štyroch atribútoch: rodina, tradícia, vzdelanie a spoločnosť.

 

Zuzana Ťapáková (54) vyštudovala na VŠMU v Bratislave odbor divadelná a filmová veda, po ukončení štúdia tam niekoľko rokov pôsobila ako pedagogička. Pracovala v Slovenskom rozhlase na pozícii vedúcej programu dramatickej tvorby. V roku 1996 sa stala riaditeľkou marketingu v televízii Markíza, kde bola od roku 2010 do roku 2013 generálnou riaditeľkou. Objavila sa v prezidentskej kampani, keď podporila v kandidatúre Milana Kňažka.
Naposledy pracovala pre ministerstvo zahraničných vecí ako externá poradkyňa pre kultúrnu a mediálnu sekciu predsedníctva. Jej meno je spojené s kauzou, ktorú otvorila Zuzana Hlávková a TIS.