Ruttkay chce nový program Slovo a angažovať youtuberov a blogerov

Ruttkay chce nový program Slovo a angažovať youtuberov a blogerov Reprofoto TV NRSR

Michal Ruttkay začal svoj projekt neobvykle, najprv kritizoval tzv. mantry, ktoré sú s voľbou RTVS spojené, a potom upozorňoval na dôležitú úlohu "štvrtej priemyselnej revolúcie."

RTVS podľa svojej zakladateľskej štruktúry plní svoju funkciu. Ale pri štvrtej priemyselnej revolúcii bude dôležité, ako zabezpečí verejnoprávnosť v tejto novej dobe, povedal Ruttkay.

Ruttkay sa pozastavil nad tzv. mantrou kandidátov. Kritizoval to, že sa rozpráva, kto je aký kandidát. Podľa neho dôležité sú projekty. Podobne kritizoval úvahy o verejnoprávnosti či vyváženosti spravodajstva.

Ako bude vyzerať Ruttkyova RTVS v roku 2022?

- program bude vznikať na základe zberu dát a ich presnej analýzy. „Na základe dát budeme tendrovať program aj produkciu. RTVS sa novou tvorbou programu dostane do čela záujmu," povedal,
- pribudne tretí športovo-lifestylový kanál
- vznikne virtuálny kanál Tupá štvorka, ktorým chce Ruttkay pritiahnuť mladších divákov, chce angažovať aj youtuberov a blogerov
- rozhlas bude mať presah na televíziu
- vznikne nový spravodajský kanál Slovo, 24 hodín bude prúdovo hovoriť o dianí, čo sa deje na Slovensku, bude tam priestor na názory a komentáre rôznych ľudí
- RTVS bude platformou pre kreatívny priemysel
- pomocou nových technológií sa vráti do regionálnych štúdií tvorivosť, invencia, skutočná výroba a diverzita názorov
- chce viac spolupracovať s UNESCO, zdôraznil význam košického a banskobystrického tvorivého prostredia

Odporúčame aj: Flašík chce z RTVS urobiť akciovku a k RTVS chce pripojiť ďalšie médium

                       Mika: RTVS bude mať štyri televízne stanice, pätnásť rozhlasových

 

Michal Ruttkay začínal v Slovenskej televízii v rokoch 1975 – 1977 na pozícii asistenta kamery a réžie. Nasledujúcich desať rokov pôsobil v Slovenskej filmovej tvorbe na Kolibe ako pomocný režisér, ako režisér a producent. Tvoril programy pre deti a mládež v Slovenskej televízii, konzultoval launch kampane televízii Markíza.
V roku 1992 spoluzakladal spoločnosť Creos a zároveň sa stal jej konateľom. V roku 1993 spoločnosť dostala meno Creo/Young&Rublikam a od roku 2000 je známa pod označením Creo/Young&Rublikam Group, ktorej šéfoval. V súčasnosti pracuje ako CEO agentúry Young & Rubicam.

V roku 2014 pri voľbách do europarlamentu robil kampaň strane Smer. Ruttkay pre Denník N reagoval s tým, že kampane robil aj pre iné strany – pre SDKÚ komunálne kampane, pracoval aj pre KDH a po roku 1989 pre Alexandra Dubčeka, v Česku zasa pre primátora Brna. „Sú to všetko ukončené zákazky, odrobené, spravené, úspešné alebo neúspešné."