V O 5 minút 12 sa stretnú všetci kandidáti na šéfa RTVS

V O 5 minút 12 sa stretnú všetci kandidáti na šéfa RTVS Ilustr.foto: NRSR

Na rozdiel od TA3 verejnoprávna RTVS pozvala do hlavnej diskusnej relácie všetkých kandidátov, ktorí sa prihlásili do voľby na šéfa RTVS a splnili podmienky.

 


Stretnú sa v diskusnej relácii O 5 minút 12, ktorá bude v nedeľu trvať dlhšie ako obvykle - až do 14:00. Vysielať sa bude naživo nielen na Jednotke ale aj na Rádiu Slovensko.

 

V prvej časti relácie budú s moderátorom Martinom Strišincom diskutovať: Peter Abrahám, Richard Dírer, Fedor Flašík, Václav Mika, Jaroslav Rezník, Michal Ruttkay, Zuzana Ťapáková, Stanislav Velitzky.

Rozprávať budú o svojich víziách pre RTVS do roku 2022; o financovaní RTVS, programe ale aj o politickej podpore kandidatúry a nezávislosti v riadení.

Odporúčame aj: Prinášame projekty všetkých kandidátov na šéfa RTVS

V druhej časti relácie sa budú o voľbe rozprávať s moderátorom politici:

Dušan Jarjabek (Smer-SD), predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá
Karol Farkašovský (SNS), podpredseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá
František Šebej (Most-Híd), poslanec NR SR
Martin Poliačik (SaS), poslanec NR SR
Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA), podpredseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá

Odporúčame aj: RTVS chystá mimoriadnu reláciu s Mečiarom

Aj TA3 mala minulý týždeň diskusnú reláciu o voľbe generálneho riaditeľa. No televízia poskytla priestor na prezentáciu len piatim kandidátom: Zuzane Ťapákovej, Václavovi Mikovi, Jaroslavovi Rezníkovi, Michalovi Ruttkay a Fedorovi Flašíkovi. Svoj výber TA3 nevysvetlila. Moderátor Norbert Dolinský len povedal, že budú diskutovať piati „najhorúcejší kandidáti."