Maďarič vysvetlil, prečo nepreferuje, aby bol zvolený za šéfa RTVS Rezník

Maďarič vysvetlil, prečo nepreferuje, aby bol zvolený za šéfa RTVS Rezník Reprofoto RTVS

Do druhého kola voľby generálneho riaditeľa RTVS postúpil súčasný šéf TASR Jaroslav Rezník a súčasný šéf RTVS Václav Mika.

 

 

Jaroslav Rezník bol kandidátom SNS a Smeru. Hoci Mika je pre Smer neprijateľný, minister kultúry Marek Maďarič zotrváva za svojim stanoviskom, že podľa neho je najvhodnejším kandidátom Mika.

„Na môj vkus sa veľa hovorí o počtoch, málo o obsahu. Moja verejne deklarovaná podpora súčasnému generálnemu riaditeľovi RTVS vychádza z toho, aké sú pod jeho vedením výsledky," povedal Maďarič v relácii O 5 minút 12.

Odporúčame aj: Vyhlásenie Slovenskej filmovej a televíznej akadémie k voľbe riaditeľa RTVS

Dodal zároveň, že bude rešpektovať človeka, ktorého poslanci zvolia, a z pozície ministra mu budem pri jeho krokoch nápomocný. Upozornil však, že Rezník získal viac hlasov, ako mu mohli dať Smer a SNS. A myslí si, že s najväčšou pravdepodobnosťou získal Rezník aj hlasy od kotlebovcov, čo je podľa neho problém. „Ďalším dôvodom, prečo preferujem Václava Miku je, že uňho mám väčšiu istotu, že by nebol závislý na hlasoch kotlebovcov. Nebolo by dobré, ak by bol zvolený kandidát, ktorý na svoje zvolenie potrebuje hlasy kotlebovcov," dodal s tým, že koalícia by to mala nejako vyriešiť.

Odporúčame aj: Béla Bugár: Rozbíjať koalíciu kvôli Mikovi nebudeme

Druhé kolo voľby riaditeľa bude v utorok. Ak nebude ani jeden z postupujúcich kandidátov zvolený, parlament vyhlási novú voľbu.